Cum să porți cerceii corect

cercei dama

Să fie cerceii lungi, cu închidere direct pe lobul urechii sau rectangulari? Sau poate cerceii rotunzi? Cerceii se aleg în funcție de două criterii: forma feței și ținuta.

Dacă ai fața rotundă, atunci ai nevoie de cercei lungi și subțiri pentru a-ți alungi trăsăturile. Mai poți, de asemenea, să optezi pentru cercei pătrați sau cu unghiuri drepte, însă ține cont de faptul că în cazul tău, cerceii trebuie să fie mai mult lungi decât lați.

Dacă ai fața pătrată, atunci ai nevoie de o pereche de cercei cu linii ușor curbate, cum ar fi cei în formă de lacrimă, cerc sau alungiți. Aceste modele îți vor îndulci liniile feței, însă ai grijă să eviți cerceii pătrați, care îți accentuează și mai mult maxilarul.

Dacă ai fața ovală, atunci ești o norocoasă, căci poți purta aproape orice! Singurul lucru de care trebuie să ții cont în acest caz este dimensiunea feței. Dacă ai o față mică, alege o pereche de cercei micuți, mai ales dacă ai și părul scurt! Altfel, poți purta fără nicio problemă cerceii lungi, în forme geometrice, cu șurub sau rotunzi.

Dacă ai fața în formă de inimă (adică fruntea lată, pomeții bine evidențiați și bărbia mică), atunci ai nevoie de cercei de tip candelabru, în formă de lacrimă sau ovali pentru a face bărbia să pară mai lată și fruntea mai îngustă.

Cum alegi cerceii în funcție de ținută?

În primul rând trebuie să ții cont de detaliile de mai sus la care mai adaugi o regulă: decolteul.

Dacă porți o rochie elegantă cu decolteu pe spate, atunci poți alege o pereche de cercei lungi, statement.

Dacă decolteul este delicat, atunci trebuie să porți cercei de dimensiuni reduse, astfel încât punctul de atracție să rămână gâtul. În acest caz, nu uita să-ți hidratezi gâtul cu produse cosmetice speciale.

Dacă decolteul este unul adânc, cea mai bună variantă de accesorizare este de colier plus cercei micuți.

Dacă porți o rochie sau o bluză pe gât, atunci alege o pereche de cercei delicați și optează mai degrabă pentru o brațară masivă, statement sau inele multiple.

Acestea fiind spuse, notează-ți pe o hârtie care sunt trăsăturile tale, apoi verifică dacă poți purta sau nu un anumit model de cercei! Nu uita că o pereche de cercei se asortează întotdeauna și cu celelalte bijuterii, așa că îți recomand să optezi întotdeauna pentru auriu sau argintiu.

Tu ce fel de cercei preferi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment