Cum să obții o mărire de salariu

Salariu

Cere și poate ți se va da. Majoritatea angajaților nu primesc o mărire de salariu pentru că nu o cer sau pentru că nu știu cum și când să o ceară.

Probabil că știi și tu cum e: culoarul lung, întunecat, toate ușile închise, numai una pare că te așteaptă să intri și să începi o discuție serioasă cu șeful tău despre posibilitatea de a primi o mărire de salariu.
Majoritatea angajaților se gândesc că ar putea fi puși într-o situație inconfortabilă în cazul unui refuz sau că ar putea să-și deranjeze angajatorii, așa că de multe ori renunță la ideea asta.

Conform specialiștilor în Resurse Umane, momentul oportun de a cere o mărire de salariu este imediat după finalizarea unui proiect cu succes sau atunci când demonstrezi că poți aduce profit companiei unde lucrezi. De asemenea, în companiile multinaționale, cel mai bun moment de a cere o mărire de salariu este în perioada ianuarie-aprilie, fiind momentul când se încheie evaluarea performanțelor salariaților.

SalariuCum ceri o mărire de salariu?

Mărirea de salariu se discută încă de la interviu. Orice viitor angajat trebuie să aibă în vedere salariu care l-ar mulțumi să se trezească în fiecare dimineață pentru a se duce la serviciu. Sigur că după o perioadă de timp nevoile sale sunt altele și prin urmare salariul ar trebui să crească. De aceea este bine ca la interviul de angajare să se specifice această dorință: „Mi-aș dori acest salariu pentru început, însă după șase luni, timp în care îmi voi demonstra abilitățile, aș vrea să primesc o mărire de salariu.” Este important să fii conștient de valoarea ta în firmă și să lupți pentru a fi mulțumit la birou.

Măririle de salariu nu sunt refuzate întotdeauna:
Există posibilitatea ca șeful tău să te refuze, însă poți preveni o astfel de situație stânjenitoare dacă înainte de a-i cere o mărire de salariu, i-ai spune câteva idei de îmbunătățire a activității firmei și cum consideri tu că poți aduce beneficii reale companiei.

Cum să obții o mărire de salariu?

În primul rând, evaluează-ți performanțele. Atunci când vrei să ceri o mărire trebuie să faci o strategie suficient de isteață încât să nu te alegi cu un refuz. Ia în considerare dacă ai contribuit în vreun fel la creșterea profitului. Ideal ar fi să poți oferi și câteva cifre prin care să demonstrezi acest lucru.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont: Nu te plânge niciodată de banii pe care îi câștigi. Abordează întotdeauna lucrurile ca și cum ai primit responsabilități în plus pentru care tu consideri că nu ești suficient de bine plătit. Important este să subliniezi importanța ta în această companie. Ești sau nu un angajat de care nu se poate descorosi nimeni?

Cere o mărire salarială de bun simț:

Atunci când ai intrat în biroul șefului pentru a cere mărire de salariu, ține minte trei lucruri importante:
1. Cât valorează cunoștințele tale?
2. De câți bani ai nevoie pentru a fi mulțumit la locul de muncă?
3. Ce salarii oferă angajatorii concurenți pentru același post?

Cere mărire de salariu treptat și nu încerca să-ți dublezi salariu în mai puțin de șase luni pentru că nu vei reuși. Dacă în șase luni demonstrezi că ești de neînlocuit, atunci poți bate la ușa șefului cu încredere.

Sursă foto: popsugar.com
Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment