Cum să nu muncești nicio zi

Sa nu muncesti

Nu știu cine a spus asta, dar mare dreptate avea! Alege un job care îți place și nu va trebui să muncești nicio zi. E mișto să faci ceea ce îți place, dar e mai mișto să faci și bani din asta.

Pe la 14 ani, mi s-a băgat în cap că ar fi bine să fac un liceu economic. L-am făcut. La 19 ani, ai mei mi-au spus că trebuie să mă duc la o facultate cu profil economic pentru că îmi va asigura un viitor frumos. Încă naivă, i-am crezut, deși cifrele mi-au dat mari bătăi de cap încă de prin clasa a doua. Nu le suport. Nici acum nu mă simt în stare să fac adunări și scăderi, dar contabilitate și economie generală? Departe de mine! Mi-a luat 24 de ani să-mi dau seama că lucrurile nu se fac după ureche și nici după ce îți insuflă părinții. Și parcă nu era suficient, dar am zis să fac și un master în audit. Suna așa de pompos, aproape că eram mândră de mine până m-am trezit că lucrez într-o instituție bancară. Până m-am trezit într-o zi cu teancuri de hârtii pe birou pe care trebuia să rezolv zilnic.

Era un fel de cum să fii deprimat și cu o viață nasoală la 24 de ani. Nu mi-a plăcut nicio secundă ce făceam, dar am tras vreo doi ani, am schimbat departamente, locații și nimic. Opt ore pe zi de chin, cinci zile pe săptămână. Cam așa s-ar traduce viața fiecăruia dintre noi. Te lași influențat, plătești. Și plătești scump.

Sa nu muncesti Cu toate astea, presupunând că faci parte dintre acei copii fără minte cum am fost eu, poți să spui STOP și de la capăt. Și nu, nu e niciodată prea târziu. Nu e niciodată prea târziu să ai curaj să faci ce îți place. Îmi plăceau cuvintele și am ignorat. Am ignorat până când am devenit egoistă și mi-am spus că nu vreau să ajung o economistă frustrată, cu diplome atârnate de pereți, așa că m-am întors la vechile pasiuni și a fost bine. Au trecut trei ani de când vă scriu, trei ani de când învăț din propriile greșeli, trei ani de când mă perfecționez zi de zi, trei ani de când lucrez cu oameni minunați, trei ani de când scot cuvinte 12 ore pe zi și nu simt nicio secundă că am obosit.

Diplomele? Sunt doar niște hârtii și valorează nimic, însă ceea ce reușești să faci punând pasiune zi de zi este inegalabil.

Aud des în jurul meu că trebuie să cunoști pe X și Y, că trebuie să ai noroc sau că e greu. E greu când stai în zona ta de confort și nu-ți depășești barierele emoționale. E greu când trebuie să te trezești dimineața și să te duci într-un loc care nu-ți aparține. Trezește-te și spune GATA, de azi fac ce îmi place și te asigur că vei câștiga și bani și respectul celor din jurul tău. Și știi de ce? Pentru că atunci când îți place, se vede. Și când se vede, vin și rezultatele.

Vrei să fii actor? Du-te la castinguri. Vrei să fii avocat? Fă studiile necesare, fii bun în asta și o să ajungi și avocat. Vrei să faci bani? Nu te mai gândi numai la ei. Banii vin din orice dacă nu faci un scop din asta. Când ți-e mintea prea ocupată există posibilitatea să-ți scape anumite detalii importante!

Sursă foto: lipstiq.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment