Cum să mobilezi eficient o garsonieră

Nu-i ușor să mobilezi eficient o garsonieră, să recunoaștem! De regulă, nu beneficiezi de prea multă lumină naturală, iar depozitarea nu o poți rezolva decât prin compartimentare bine gândită.

Fără dar și poate, garsonierele ridică probleme serioase și e bine să știi că toate au câte o rezolvare. Ce alegi? Pat sau canapea extensibilă? Dressingul să fie în cameră sau pe hol? Și biroul? Oare mai are loc?

Cum mobilezi o garsonieră?

Primul pas este să-ți răspunzi la câteva întrebări pentru a-ți identifica nevoile. Lucrezi de acasă? Vin prietenii des în vizită? Cât timp îți petreci acasă? Mai locuiești cu cineva? Indiferent care sunt nevoile tale, sfaturile de mai jos te vor ajuta să găsești soluțiile potrivite!

1. Cum mobilezi camera:

Nu este necesar să te resemnezi crezând că este nevoie să dormi pe o canapea extensibilă. Dacă ai o cameră mică, există paturi rabatabile, deloc inestetice, precum cel de mai jos. Sigur că există posibilitatea să nu-l găsești în orice magazin pentru că, de regulă, acest tip de pat este considerat un mobilier la comandă în funcție de spațiul de care dispui. Așadar, ai putea integra acest pat în mobilă.

Dacă ai o cameră suficient de înaltă, ai întotdeauna posibilitatea să te aventurezi la un pat supraetajat, astfel încât spațiul de jos poate fi transformat într-o cameră de zi.

pat-rabatabil
Foto: Pinterest

Totuși, dacă dispui de 25-30 metri pătrați, atunci lucrurile stau altfel. Ai suficient spațiu, atât pentru o canapea micuță și două fotolii, cât și pentru un pat. Toate la un loc, da, însă cu o singură condiție: să folosești un perete despărțitor. Pentru un somn odihnitor este important să folosești un astfel de despărțitor, fie că apelezi la un perete din rigips, fie la draperii sau bucăți decorative din lemn.
După ce ai rezolvat asta, ai liber la restul camerei. Optează pentru canapele și fotolii micuțe, dar confortabile și o măsuță rotundă din sticlă. Nu uita de culori! Alege-le pe cele în nuanțe de pastel pentru a obține un aspect aerisit. Te poți juca, însă, cu accentele de culoare.

2. Cum mobilezi bucătăria?

De regulă, garsonierele au bucătării mici și pătrate. Asta înseamnă că trebuie să te concentrezi foarte mult pe spațiile de depozitare și electrocasnice. Alege o masă rabatabilă sau transformă peretele care leagă bucătăria de cameră într-un bar pe care îl poți pe post de masă. Astfel obții un efect de spațiu aerisit. Nu uita că și în acest caz culorile sunt importante! Optează pentru predominant alb cu accente turcoaz, maro sau verde și evită mobila de bucătărie care imită culoarea lemnului.

bucatarie mica
Foto: Pinterest

3. Cum mobilezi holul?

Nu vrei să ai sentimentul că te sufoci când intri în casă, nu-i așa? Dacă îți permite spațiul, optează pentru un dulap cu oglindă, astfel încât să obții senzația de spațiu lărgit. În ceea ce privește curierul, alege unul minimalist pe care să-l poți prinde direct de perete.

hol
Foto: Pinterest

Acestea fiind spuse, sper că îți este mai limpede cum ar trebui să-ți mobilezi garsoniera!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment