Cum să înveţi rapid o limbă străină

limba straina

Cum să înveţi rapid o limbă străină

A cunoaşte o limbă străină îţi va aduce o multitudine de avantaje, atât pe plan profesional, cât şi personal. În ziua de astăzi, dacă ştii să vorbeşti cel puţin două limbi străine, şansele de angajare sau câştigurile financiare vor fi semnificativ mai mari. În plus, dacă eşti îndrăgostit de o altă cultură, vei avea posibilitatea să intri în contact cu ea mai uşor. Dar cum poţi învăţa eficient şi rapid o nouă limbă străină? Lucrurile nu sunt prea complicate, ai nevoie doar de puţină voinţă şi organizare. Aşa că, de mâine ieşi din rutina zilnică şi fă ceva nou, învaţă o limbă străină!

Cum să cunoşti o limbă străină în 5 paşi

1. Înscrie-te la un curs de începători

Super, la asta te puteai gândi şi tu, nu? Dar de ce să plăteşti un curs, când poţi învăţa şi singur? Fie că alegi să îţi iei un meditator, fie să te înscrii la nişte cursuri specializate, ai nevoie de un îndrumător pentru a parcurge primii paşi. De multe ori, dacă nu ai pe cineva care să te împingă de la spate şi să te menţină activ, rişi să fii delăsător. Un profesor va fi întotdeauna mai practic decât un manual de învăţat singur. Într-un timp scurt vei acumula mai multe informaţii decât ţi-ai imaginat vreodată. Te va încuraja, te va ajuta atunci când ai nelămuriri, îţi va pregăti şi corecta temele, etc. Da, teme, pentru că doar cu teoria nu faci nimic. Ai nevoie de practică şi experienţă, iar temele te vor ţine deasupra apei. În doar trei luni te zile vei fi surprins să descoperi că ai abilitatea să comunici fără probleme în limba respectivă pe teme diverse.

2. Intră în contact cu oameni

Acum că eşti sigur pe tine şi te descurci şi singur, poţi renunţă la cursuri şi să te antrenezi pe cont propriu. Una din metodele cele mai eficiente de a vorbi fluent într-o limbă străină este să intrii în contact cu oamenii din respectiva cultură sau alţii ca tine care vor să practice vorbitul într-o limbă străină. Cum poţi face asta? Cu ajutorul internetului, mai exact cu ajutorul reţelelor de socializare. Nu trebuie să-ţi fie ruşine că nu te vei descurca, foloseşte-te de aplicaţii de traducere, chiar dacă nu întotdeauna îţi vor da variante care să sune natural, dar te vei familiariza imediat cu limba si te vei menţine activ, datorită partenerului tău de conversaţie. În plus, poţi foloşi chiar şi aplicaţii de telefon care te pun în contact cu oameni din alte ţări şi poţi comunica cu ei prin limba respectivă, având posibilitatea de traducere automată. Un exemplu de astfel de aplicaţie este HelloTalk pentru utilizatorii de Android.

3. Ascultă muzică şi uită-te la filme

Mulţi recunosc că au învăţat limba engleză cu ajutorul desenelor sau muzicii pe care o ascultau cu ardoare. Pentru a-ţi lărgi vocabularul atunci când înveţi o limbă străină, cea mai bună metodă care să nu te plictisească sau să te obosească este să asculţi muzică şi să vizualizezi filme în limba respectivă. Poţi, de asemenea, să scrii versurile unei melodii într-un caiet şi încearcă să le traduci.

4. Scrie şi citeşte în limba respectivă

limba strainaUna din cele mai eficiente şi rapide moduri de a învăţa şi a te perfecţiona pe o limba străină este să pui mâna pe o carte sau un ziar online scris în limba pe care vrei să o înveţi. Cu toate că la început va fi un pic frustrant să stai mereu cu dicţionarul în mână, cu timpul te ve obişnui şi vei observa cât de mult ţi se măreşte vocabularul. Dacă vrei să scrii corect, fă-ţi un jurnal cu texte de mici dimensiuni, iar prin exerciţiu te vei deprinde să scrii corect. În plus internetul este cel mai bun prieten al tău când vrei să înveţi o limbă străină. Lang-8 este un exemplu perfect pentru cei care doresc să scrie corect într-o altă limbă. Pe această platformă, vei întâlni vorbitori nativi care sunt acolo să te ajute şi să-ţi ofere suport în învaţarea limbii lor. Posteaza-ti textele scrise pe acest site, iar ei te vor corecta, aşa cum vei corecta şi tu textele altor oameni care vor să înveţe limba ta.

5. Fă-ţi curajul şi pleacă într-o ţară străină

Fie că îţi vizitezi rudele, pleci în căutarea unei aventuri cu scopul unui schimb cultural sau să începi o altă viaţă, locuitul într-o altă ţară te pune faţă în faţă cu nevoia de a învăţa rapid. Astfel, în doar câteva luni vei reuşi să comunici fără probleme într-o limbă străină, fiind zilnic în contact cu aceasta.

Odată ce ai învăţat o limbă nouă şi vei dori să cunoşti şi altele, vei observa că totul îţi va veni din ce în ce mai uşor. Cum să înveţi o limbă străină repede? Nu te opri doar la una. Cu cât ştii mai multe, cu atât mai repede şi uşor vei învăţa alta nouă.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment