Cum să folosești uleiul de in

ulei de in

Uleiul de in conține o sursă bogată de acid alfa-linoleic și gama-linoleic, fiind cunoscute sub numele de omega-3 și omega-6. În afară de asta, uleiul de in este bogat în fibre, proteine, mangan, acid folic, vitamina B6, fosfor, magneziu, lecitină, zinc și cupru.

Acizii grași omega-3 protejează membrana celulelor și ajută la buna funcționare a creierului, îmbunătățește memoria, concentrația și starea psihică. De asemenea, acizii grași omega-3 reduc semnificativ colesteroul, hipertensiunea, durerile articulare și previn apariția unor tipuri de cancer, precum cancerul de colon sau de piele.

Uleiul de in conține lignani, fiind niște antioxidanți puternici, anticancerigene, antivirale și antibacteriene.

Ce beneficii are uleiul de in?

Uleiul de in este benefic pentru tot organismul, de la sistemul imunitar, circulator, reproducător până la sistemul nervos și cardiovascular.
1. Previne cancerul de colon și de sân.
2. Tratează acneea și eczemele.
3. Stimulează sistemul imunitar, de aceea se recomandă consumul uleiului de in în sezonul rece.
4. Vindecă rănile.
5. Tratează mătreața.
6. Reduce simptomele sindromului premenstrual.
7. Ajută orice dietă.
8. Reduce nivelul de colesterol.
9. Îmbunătățește absorbția de calciu.
10. Tratează depresia.

Cum-sa-folosesti-uleiul-de-inCe efecte secundare poate avea uleiul de in?
Consumul de in poate provoca gaze și balonare intestinală, însă aceste efecte trec după câteva zile de la începerea consumului. Specialiștii recomandă introducerea treptată în meniu și să nu depășiți 30 ml de ulei de in pe zi.

Cum folosești uleiul de in?

Alegeți întotdeauna uleiul presat la rece pentru că are o valoare nutritivă mai ridicată. Uleiul de in se recomandă în salate și niciodată pentru prăjire. Pentru alimente prăjite puteți utiliza uleiul rafinat de palmier nehidrogenat și uleiul de cocos.

TIPS: Femeile însărcinate trebuie să evite consumul de ulei de in pentru că poate provoca nașterea prematură. De asemenea, nici femeile care alăptează nu au voie să consume ulei de in.

Sursa foto: bonavita

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment