Cum să folosești silimarina în afecțiunile hepatice

silimarina

Atunci când te confrunți cu probleme hepatice ți se recomandă anumite tratamente, în speranța că acestea se vor rezolva. Pe lângă aceste tratamente, de multe ori se recomndă și silimarina. Știi cum să folosești silimarina în afecțiunile hepatice? Vom încerca să aflăm împreună.

Beneficiile silimarinei în tratarea anumitor boli hepatice rămân încă un subiect controversat și foarte discutat. Tocmai de aceea se fac zeci de studii pentru a afla cât de eficient și de sigur este aceasta.

Ce este silimarina?

Silimarina este un extras din semințele de Armurariu sau Sylibum marianum, o plantă cu nenumăroase beneficii pentru sănătatea organismului nostru. Aceasta are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Este des utilizată și cunocută ca remediu în tratarea multor afecțiuni cu care ne confruntăm.

Armurariul este cunoscut pentru ajutorul pe care îl oferă organismului să elimine toxinele ce pot provoca tulburări și probleme multor organe interne. Probleme precum colesterol ridicat, diabet, pietre la vezica biliară sau boli de piele.

Silimarina prezintă și efecte metabolice și de reglare a celulelor

Studii care au fost realizate pe un număr de 452 de pacienți care au fost bolnavi, intoxicați cu Amanita, au demonstrat că silimarina poate trata și poate scădea rata mortalității în rândul celor bolnavi.

Silimarina și bolile hepatice

Se spune că silimarina ar fi potrivită în tratarea acestor probleme pentru că reușește să detoxifieze ficatul. Datorită proprietăților sale antioxidante te ajută să scapi de substanțele nocive din sânge oferindu-i organismului energia și sănătatea de care acesta are nevoie.

Acesta este motivul pentru care silimarina este considerată benefică pentru ficat și pentru tratarea anumitor afecțiuni hepatice. De asemenea, uleiul de pește are aceleași beneficii pentru ficat.

Chiar dacă este sănătoasă, aceasta trebuie luată la recomandarea medicului și în niciun caz pentru că așa consideri tu. Dacă ai o boală hepatică, cea mai bună cale de a fi tratată este aceea de a asculta și a urma recomandările medicului tău.

Pentru ce mai poate fi utilizată silimarina?

Aceasta este recomandată și pentru a preveni îmbătrânirea. Dacă dorești ca ridurile să nu te surprindă devreme, este bine să încerci o dietă cu silimarină. La fel, doar la recomandarea medicului tău. Discută cu acesta despre beneficiile silimarinei și vezi dacă ești în siguranță consumând-o.

Pe lângă detoxifierea ficatului și prevenirea îmbătrânirii, silimarina este utilizată pentru a preveni boli grave precum cancerul. Aceasta are proprietăți hepatoprotectoare, dar și anticancerigene, care pot duce la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase la nivelul sânilor, pielii, prostatei, dar și a celulelor cervicale.

Silimarina te poate ajuta să ai o viață sănătoasă, însă nu o va face la fel de bine cum o poți face tu. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, prin renunțarea la anumite obiceiuri nesănătoase precum fumatul și consumul de alcool. Dacă într-adevăr dorești să trăiești cât mai mult și cât mai sănătos, trebuie să investeți în acest lucru cât mai mult. Și nu este vorba de o investiție financiară, ci de una de timp și răbdare. Trebuie să ai grijă ce și cum consumi, de ce anume să te ferești și să afli cum îți poți îmbunătăți stilul de viață astfel încât să nu ai parte de anumite probleme medicale.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment