Cum să folosești corect fiecare pensulă pentru machiaj

pensula machiaj

Dacă într-un alt articol am scris despre produsele de machiaj, când și cum să le folosești pentru a avea un machiaj de zi sau de seară, corect executat, chiar și acasă, în acest articol voi povesti despre cum să folosești corect fiecare pensulă pentru machiaj.

Dacă nu știai deja, află că pentru executarea unui machiaj corect, nu doar calitatea produselor pe care le folosești este importantă, ci și utilizarea corectă a pensulelor și calitatea acestora, desigur.

În ultimii ani, pe piață au apărut atât de multe produse cosmetice și atât de multe branduri de pensule de machiaj, încât este foarte greu să alegi și să știi că ai ales corect. Mai mult, fiecare makeup artist reușește să-și creeze propria linie de pensule pe care le recomandă clientelor pentru utilizarea personală. Însă, cu toate acestea, trebuie să ai mare grijă, pentru că nu toate sunt ceea ce trebuie.

Pensulele cele mai bune

Pensulele de machiaj cele mai bune nu sunt de la un brand anume, ci cele care îți permit să faci ceea ce trebuie să faci. Să te machiezi așa cum vrei, să le poți utiliza ușor, cu drag și să se poată curăța ușor.

Cele mai bune pensule de machiaj sunt cele din păr natural. Acestea reușind să se împrietenească cel mai bine cu fardurile tale. Însă și acestea trebuie să fie de calitate.

Acum că ai ales pensulele, trebuie să știi și ce rol au fiecare dintre ele. Nu te panica, mai mult ca sigur nu le vei folosi pe toate, tocmai de aceea e bine ca atunci când te decizi să le cumperi, să știi pentru ce ai nevoie, să nu dai banii pe niște pensule care nu-ți vor fi de folos, ci doar îți vor ocupa spațiu.

Pensula mare, circulară, pentru fond de ten

Acestă pensulă este a doua ca mărime din trusă, fiind asemănătoare celei de blush, însă are capătul perfect rotund, special creat pentru aplicarea ca la carte a fondului de ten. Dacă obișnuiești să utilizezi mâinile sau un burețel pentru a aplica fondul de ten, atunci, mai mult ca sigur nu ai nevoie de această pensulă. Însă, dacă vrei să experimentezi, succes.

Pensula pentru aplicarea anticearcănului

Aceasta este o pensulă mică, la fel ca multe altele din setul tău și are capătul fin și lat, potrivit pentru aplicarea anticearcănului, atât a celui lichid, cât și a celui compact. La fel ca și pensula pentru fond de ten, nici aceasta nu este obligatorie, reușind să te descurci și fără ea, la fel de bine.

Pensula pentru blending

Ei bine, dacă celelalte pensule nu sunt obligatorii, aceasta este. Trebuie să o ai tot timpul cu tine. Cu ajutorul acesteia, reușești să aplici orice fard de pleoape așa cum trebuie, uniform și decent. Și, dacă dorești, poți amesteca două sau mai multe nuanțe într-un singur machiaj. Este cea mai utilizată pensulă, atât la makeup artist, cât și la fetele care se machiază acasă și au habar de importanța acestei minunate pensule.

Pensula pentru eyeliner

Acesta este pensula cu cap drept, lată și plată, perfectă pentru a aplica dunga de eyeliner la care toate visăm. Dacă avem această pensulă, un eyeliner de calitate și un tutorial bun pe youtube, vom reuși să facem un machiaj perfect. Mai ai nevoie de puțin rimel și gata.

Pensula de blush

Pensula de blush este pensula mare și ca lungime și ca volum, cu capăt rotund și puțin mai scurt pe margini. Cu ajutorul acesteia aplici, fardul de obraz și, totodată, poți să faci și partea de conturing, la nivel de începător, desigur.

Pensula pentru sprâncene perfecte

Dacă vrei sprâncene perfecte, încearcă aplicarea unui fard special, cu această minunată pensulă. Forma cu vârf pronunțat, subțire, îți permite să mergi după linia sprâncenelor tale și să le evidențiezi forma frumoasă. Cu un creion, nu vei putea face asta.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment