Cum să fii mai fericită la birou

Pentru multe femei, o zi la birou poate fi echivalentul unui coșmar: stres, oboseală, prea multe hârtii, clienți dificili, cafeaua fără gust, trezit de dimineață. Dar dacă am schimba puțin perspectiva și am face schimbări încă de dimineață?

Că ne place sau nu, serviciul este locul unde ne petrecem cel mai mult timp din viață și e suficient să fim motivate pentru a face lucrurile altfel.

Iată ce poți face pentru a fi mai fericită la birou:

1. Îmbracă-te în fiecare zi ca și cum te-ai întâlni cu destinul. Coco Chanel avea vorba asta. Nu știi niciodată când ai întâlnire cu destinul și pentru asta trebuie să fii frumoasă. Nu contează dacă ești singură sau nu, dacă ai o poziție de conducere sau nu. Îmbracă-te impecabil și toată lumea își va aminti femeia, nu rochia. În plus, că vrem sau nu să recunoaștem, nu există femeie căreia să nu-i placă să fie admirată.

Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să adopți o ținută vulgară, din contră. Pregătește-ți cu o seară înainte o fustă midi, conică, într-o nuanță uni și o bluză sau cămașă din voal sau mătase. Dacă nu ai, găsești câteva modele de fuste aici. Dacă deții o funcție de conducere într-o multinațională, sacoul este o piesă obligatorie în ținuta ta. Deși majoritatea au un croi masculin, asta nu înseamnă că nu poți alege unul fără rever, cu o linie delicată. Astfel de modele găsești aici.

2. Trezește-te cu cel puțin o oră înainte:

Știu că somnul este important, însă nu te grăbi să alergi spre birou. Trezește-te mai devreme, fă-ți o cafea bună, savureaz-o din plin, apoi nu uita să te machiezi. Indiferent de mediul de lucru, nu te machia vulgar sau prea strident. Este suficient să aplici o bază, un fard de pleoape maro și un ruj roșu mat.

3. Ai grijă de biroul tău:

Decorează-ți biroul astfel încât să te încarce pozitiv. Alege o cană de cafea cu un mesaj inspirațional, pune o fotografie cu o persoană dragă în raza ta vizuală, cumpără-ți o floare. Din când în când, e bine să-ți iei o pauză scurtă și să te relaxezi și nu ca să tragi chiulul de la activitatea ta, ci pentru a fi mai productivă (asta în cazul în care te întreabă șeful de ce îți uzi floarea și nu muncești).

4. Ascultă muzică:

Dacă locul de muncă îți permite, ascultă muzica preferată. Este una dintre cele mai ușoare opțiuni de a-i ignora pe ceilalți, dar și de a te relaxa.  În plus, ca să nu-i deranjezi pe ceilalți, poți folosi căștile.

Sunt lucruri mici, care contează și care îți pot face viața mai frumoasă!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment