Cum să faci un somon cu cartofi la multicooker

somon

Somonul nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, ba chiar ar trebui consumat cel puțin o dată pe săptămână datorită conținutului bogat în grăsimi sănătoase și proteine. Sigur, varianta optimă este să-l consumi alături de legume verzi precum sparanghel sau broccoli, însă uneori poți face și câte o excepție. Despre cartofi vorbesc, desigur.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru un somon cu cartofi la multicooker:

– 3-4 medalioane de somon
– 400 grame de cartofi
– o căpățână de usturoi
– o linguriță de condimente pentru pește
– sare și piper
– câteva felii de lămâie
– ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Taie cartofii în bucăți potrivite, spală-i și presară-i cu condimente după gust. Între timp spală medalioanele de somon și zdrobește usturoiul. Apoi adaugă ulei în vasul de gătit. Setează modul PRĂJIRE pentru 30 de minute.
După ce s-a încins uleiul în multicooker, pune cartofii tăiați și amestecă din când în când. După aproximativ 25 de minute, se scot cartofii din vasul de gătit.
Urmează să te ocupi de somon. Presară condimente peste rondelele de pește, usturoi zdrobit, sare și piper. Se pune peștele în vasul de gătit și se prepară fără capac în modul PRĂJIRE câte 5 minute pe fiecare parte.
Multicookerul se deconectează după semnalul sonor.

Atât peștele, cât și cartofii se pot decora cu verdeață proaspătă, alături de care pui câteva felii de lămâie.

Timp de gătire: 40 minute.

Câteva dintre beneficiile consumului de somon:

Pe lângă faptul că are calorii puține (100 de grame de somon are în jur de 150 de calorii), somonul este bogat în proteine, grăsimi, vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. Fier, seleniu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, vitamina B12, B6, folați.
Asta înseamnă că reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, că este recomandat în dietele pentru slăbit, reduce inflamațiile din corp și contribuie la sănătatea funcțiilor cerebrale.

În plus, somonul este delicios și ușor de pregătit!

Foto: unsplash

Leave Your Comment