Cum să faci guacamole. Rețeta autentică

guacamole
Guacamole este un sos pe bază de avocado, fiind originar din Mesoamerica. Dacă ești curioasă, azi vei afla cum să faci guacamole după rețeta autentică a mexicanilor.
Denumirea acestuia provine din limba spaniolă și are la bază două cuvinte. Aguacate și mole care înseamnă avocado și sos.
În Mexic acesta se servește cu chipsuri sau anumite feluri de mâncare fiind considerat sos. Însă la noi se poate spune că a ajuns să fie un fel de mâncare servit ca aperitiv. Nimeni nu prepară rețeta originală, fiecare adăugându-i ceva în plus. Fie ardei roșu, usturoi sau maioneză.
Rețeta originală este delicioasă și trebuie încercată. Vei vedea că te vei îndrăgosti de gustul nemaipoment de avocado și îl vei prepara din ce în ce mai des.
Trebuie să ai grijă cum îl combini pentru că este un sos ce conține multe calorii. Fie mănânci mai puțin, fie faci mișcare mai multă.

Cum îți dai seama că un avocado este copt?

Trebuie să ai mare grijă, când alegi un fruct de avocado. Dacă nu este copt cum trebuie s-ar putea să nu ai ce face cu el. Fie îl vei lăsa la copt, fie îl vei arunca pentru că este prea copt.
Ca să îți dai seama dacă este ceea ce trebuie, apasă ușor pe fundul acestuia. Dacă este copt suficient ar trebui să se lase puțin, însă nu prea mult. Trebuie să fie moale, însă nu foarte moale.
Dacă te-ai ales cu un avocado bine copt, află că nu trebuie să-l arunci. Îl poți prepara într-o rețetă delicioasă de salsa. Nu în guacamole.

Cum cureți un avocado?

Dacă este prima ta experiență cu acesta, trebuie să știi că este un fruct care se curăță într-un mod special.
Cea mai des întâlnită metodă și cea mai simplă este de a tăia avocado pe jumătate. Scoate sâmburele. Ține jumătatea de avocado în palmă și cu ajutorul unei linguri desparte fructul de coajă. Foarte simplu.

Pentru guacamole ai nevoie de următoarele ingrediente:

– Avocado
– Ceapă
– Roșii
– Pătrunjel
– Praf de ardei iute
Având în vedere că este un fel de mâncare negătit trebuie să ai grijă ca tot ce faci să fie în ordinea care trebuie. Așa că el se prepară astfel:
Toacă toate ingredientele cât de mic poți.
Adaugă ceapa, pătrunjelul și praful de ardei în mojar și pisează-le bine până vei obține o pastă uniformă.
Atunci când alegi să pisezi ingredientele, acestea elimină uleiuri și arome care vor face diferența în rețeta ta de guacamole.
Următorul pas este să adaugi avocado și să-l pisezi, amestecându-l ce celelalte ingrediente.
La final adaugă roșiile și amestecă tot conținutul.
Guacamole este gata și poate fi servit așa cum își dorești.

Lămâie în guacamole?

Am menționat și mai sus că majoritatea oamenilor tind să adauge ce ingrediente vor în acest minunat sos. Fiecare este liber să facă ce vrea, însă bucătarii spun că lămâia nu trebuie să existe în rețeta ta de guacamole. Lămâia oxidează și va oferi sosului tău un aspect nu foarte plăcut. În același timp va reuși să acapareze toate gusturile existente în sos.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment