Cum să faci gel din aloe vera?

aloe vera gel

Despre aloe vera am tot vorbit în alte articole, în care am povestit despre beneficiile acestei minunate plante. De data aceasta îți voi spune cum să faci gel din aloe vera.

Poate te întrebi, de ce ai vrea să faci gel, acasă, dacă îl găsești gata făcut în magazine. Însă, trebuie să știi că ce faci tu acasă este 100% natural, mai puțin costisitor și poate fi o alternativă rapidă atunci când ai nevoie de un astfel de gel.

Ingrediente pentru gel din aloe vera

Este foarte ușor să prepari acasă un astfel de gel, mai ales dacă ești genul de persoană căreia îi place să prepare tot felul de creme, dar și să facă nenumărate proiecte, acasă.

Vei avea nevoie de frunze de aloe vera. Dacă nu ai acasă, vei găsi în magazine de specialitate. Și pe lângă frunzele acestei plante, mai ai nevoie de 500 mg de vitamina C și 400 iu de vitamina E (vitaminele sunt opționale, desigur).

Cum se prepară gelul de aloe vera?

Dacă ai planta la tine acasă, cu un cuțit, desprinde două frunze mari de aloe vera, de la bază. Acestea sunt mai mature și au mai mult conținut de nutrienți.

Spală frunzele cu apă rece până ce acestea sunt curate. Imediat după, lasă frunzele să verse rășina care poate fi toxică pentru piele, aceasta este galbenă.

Fie cu un cuțit de bucătărie, fie cu o ustensilă de curățat legumele, desprinde pielea de pe frunze și păstrează doar interiorul. Cu o lingură, scoate tot gelul și pune-l într-un pahar sau borcan. Ai mare grijă ca aici să nu se afle deloc pielea frunzei, aceasta de asemenea, este toxică și nu se poate folosi pentru tratamente cosmetice.

Poți păstra gelul, așa, simplu, sau poți adăuga celelalte două ingrediente pe care le-am menționat mai sus. Vitamina C și vitamina E. Ambele fiind foarte benefice organismului.

După ce ai amestecat ingredientele, poți păstra conținutul, într-un borcan, în frigider, timp de 1-2 luni.

V-am spus că este simplu de făcut și foarte bun de avut în frigider în caz de nevoie. Gelul de aloe vera este un bun cicatrizant, de aceea este folosit de majoritatea persoanelor care se confruntă cu probleme ale pielii.

Acest gel este un antiinflamator puternic și poate fi utilizat cu regularitate pe zonele cu probleme. De aceea este bine ca acest gel să existe în casele noastre pentru că niciodată nu știi când ai nevoie de el. Fie o mică arsursă, fie o lovitură puternică, unde zona se umflă, fie o tăietură, toate se pot reface, mai rapid, cu aplicarea acestui gel.

Vara, dacă stai prea mult la soare și ai pielea sensibilă, poți renunța la iaurtul aplicat pe zonele arse și poți folosi acest gel care este mult mai ușor de aplicat și mult mai suportabil.

Suc de aloe vera?

Dacă ai o plantă de aloe vera, profită de această oportunitate și prepară-ți, pe lângă gelul despre care am scris, și sucuri proaspete. Aloe vera nu este doar pentru probleme externe dar și pentu cele interne. Poți trata și preveni multe probleme de sănătate consumând acest suc.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment