Cum să faci economie la epilat și manichiură

Mai e puțin și vine vara, iar asta mă face să mă gândesc la mai puțin timp pierdut în saloane și mai mult pentru timp pentru tine. De ce să nu te epilezi și să-ți faci unghiile în confortul propiului cămin? Asta în condițiile în care kit-urile de epilare nu mai sunt atât de greu de folosit. În plus, poți economisi bani frumoși.

De unde poți să-ți cumperi un kit pentru epilare bun și ieftin?

Aceste kit-uri pentru epilare conțin un încălzitor profesional pentru ceară, rezerve, spatule din lemn pentru aplicare, hârtie pentru epilat și ulei cu pulverizator util după epilare.

Cum folosești un kit pentru epilare?

1. Conectează aparatul pentru încălzire la priză
2. Așteaptă 20-25 de minute până când ceara devine lichidă
3. Aplică fâșii de ceară de aproximativ 10 cm pe piele în sensul invers al creșterii firelor de păr
4. După aplicarea fâșiei de ceară, aceasta trebuie îndepărtată cu ajutorul benzilor de hârtie. Aplică hârtia peste ceară, freacă de 2-3 ori cu palma hârtia pentru a te asigura că firele de păr sunt prinse bine de ceară și de bandă, apoi trage hârtia rapid în sensul invers de creștere al firelor de păr. Dacă observi că au mai rămas câteva fire de păr, aplică din nou hârtia (fără să mai pui ceară), treci cu palma de câteva ori peste și trage din nou. Acest proces trebuie făcut rapid, altfel există riscul să se întărească ceara.
5. După ce ai epilat întreaga zonă, folosește un ulei pentru îndepărtarea excesului de ceară. Masează pielea cu ulei special ca și cum ai folosi o soluție hidratantă. Nu încerca să faci asta cu alt tip de ulei pentru că vei fi dezamăgită de rezultat.
6. Dacă ai pielea sensibilă și își schimbă culoarea rapid sau se inflamează, asigură-te că ai la îndemână pudră de talc.

Cum îți faci manichiura semipermanentă acasă?

La fel ca în cazul epilatului, ai nevoie de un kit pentru manichiură. Asta înseamnă o lampă UV, un primer, o bază, oja în nuanța preferată și un top coat pentru strălucire.
Pe lângă asta, mai ai nevoie de o trusă pentru manichiură (pilă, forfecuță, buffer, perie, dischete din bumbac, bețișoare din lemn și perie).

Cum aplici oja semipermanentă acasă?

1. Dezinfectează mâinile (după spălare, poți folosi alcool medicinal)
2. Împinge cuticulele cu ajutorul unui bețișor din lemn de trandafir sau portocal
3. Pilește superficial unghiile cu ajutorul unui buffer (cu atenție, cât să îndepărtezi luciul). Optează pentru un buffer care nu are o duritate prea mare.
4. Urmează îndepărtarea prafului rezultat în urma mătuirii. Pentru asta ai nevoie de o perie de unghii pe care o vei folosi atât sub unghii, cât și pe pielea din jurul unghiilor.
5. Dezinfectează și degresează cu primer. Primerul are rolul de a ajuta primul strat de ojă semipermanentă să adere perfect. Primerul se usucă la aer, iar cuticulele nu vor avea de suferit.
6. Aplică baza pe unghii. Acesta este primul strat pe care îl vei usca la lampa UV. Folosește o cantitate suficientă, însă asigură-te că nu pui prea mult. Dacă atingi cuticulele cu bază, folosește bețișorul pentru a îndepărta excesul, apoi bagă mâna în lampă pentru 30 de secunde.
7. Urmează să aplici culoarea. La fel ca baza, nici aceasta nu trebuie să fie în exces. Aplică primul strat, șterge excesul, sigilează vârful unghiei, apoi stai la lampă timp de 2 minute. După uscare, aplică al doilea strat de culoare, lampă 2 minute.
8. Folosește top coat pentru sigilare și introdu din nou mâna în lampă pentru 2 minute.
La final, degresează unghiile cu o soluție specială, care nu estompează luciul.

Leave Your Comment