Cum să faci curățenie rapid și eficient

Curățenie! Este acel moment al anului din nou! Vestea proastă este că ai colectat lucruri în ultimul an de care nu ai neapărat nevoie. Vestea bună este că vei învăța 5 trucuri pentru a face curățenie rapid și eficient.

 

Acum că vine primăvara, este timpul să faci o reevaluare a spațiului locuinței tale și să te hotărăști ce lucruri rămân, de ce obiecte vrei să scapi și ce poți face cu cele pe care nu le arunci. Acestea sunt 5 sfaturi pentru a-ți face curățenie în viață, și pentru a o păstra.

1. Cheamă întăriri
Cheamă un prieten care va fi sincer despre faptul că rochia ta modelul mullet nu mai este la modă. Încă o viziune critică asupra unei situații te poate ajuta să termini curățenia mult mai repede.

2. Împarte și câștigă timp
Niciodată să nu scoți toate hainele din dulapul tău. Vei rămâne în criză de timp sau te vei plictisi. În schimb, încearcă să organizezi ședințe de curățenie de 15-20 de minute în care să faci curățenie doar într-o secțiune a dulapului, precum cea a blugilor sau a bijuteriilor.

3. Alege ce rămâne, fii inteligentă în legătură cu ce arunci
Există piese de îmbrăcăminte pe care le vei păstra pentru o lungă perioadă de timp, precum geaca ta clasică de piele sau rochia de la balul de absolvire. Dar pentru restul lucrurilor ar trebui să te întrebi dacă îți mai vin, dacă sunt confortabile și dacă le-ai mai cumpăra din nou dacă le-ai vedea în magazin. Dacă răspunsul la vreuna din aceste întrebări este nu, atunci piesa aceea trebuie să dispară.

curatenie4. Fii practică atunci când vine vorba de obiecte inutile
Odată ce nu mai ai nevoie de ceva, cum ar trebui să acționezi? Cum să faci curățenie rapid și eficient? Când dai peste lucruri bune care nu îți mai plac, cheamă-ți prietenii și întreabă-i dacă nu au ei nevoie. Când vine vorba de o rochie de cocktail pe care ai purtat-o o singură dată, o poți duce la un second hand și vei obține 15% din prețul cu care se vinde.

5. Învață să te folosești de utilitatea cârligelor
Cârligele sunt perfecte într-un dulap. Ele țin obiectele departe de podea și te ajută să vezi mai bine accesoriile și gențile. Le poți folosi individual sau le poți face multifuncționale cu ajutorul acestor trucuri:
– cârlig + cuier – pune un cuier pe cârlig pentru a-ți atârna curelele și eșarfele;
– cârlig + săculeț – pune nasturi și alte obiecte mici într-un săculeț pe care să-l atârni de un cârlig, pentru a fi mereu la îndemână.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment