Cum să faci bani stând pe Facebook și Instagram

instagram

Cât timp pierzi stând pe Facebook sau pe Instagram? Să fie o oră sau poate două pe zi? Dacă ți-aș spune că în loc să pierzi timpul dând scroll down în newsfeed ai putea începe să câștigi bani?
Facebook-ul și internetul, de altfel, reprezintă o oportunitate incredibilă de a face bani și nu, nu doar pentru Zuckerberg, ci și pentru tine.

Mai jos îți împărtășesc câteva idei care nu necesită o investiție mare:

1. Fă-ți un blog:

Dacă ai talent la scris, atunci un blog este o soluție bună. Gândește-te la un domeniu despre care ți-ar plăcea să scrii și la numele blogului, apoi caută un programator. Pentru început, business-ul acesta te costă cel mult 500 de euro, bani, care fie vorba între noi, îi poți obține ușor cu un credit. Odată ce ai blogul implementat, te poți apuca de scris. Următorul pas este să-ți creezi o pagină de Like-uri, unde îți vei promova blogul. Secretul constă în a strânge o comunitate, apoi te poi gândi la obținerea contractelor de publicitate. E ca la TV, dacă vrei. Dacă ai audiență, evident că poți promova produsele și serviciile clienților tăi sau de ce nu, poți vinde propriile tale produse.

2. Transformă-te într-un promoter:

Îți place să ai un stil de viață sănătos sau consideri că ai ceva de spus în lumea modei? Atunci poți deveni tu însuți o imagine. La fel ca în cazul blogului, ai nevoie de o pagină de Facebook și Instagram, unde poți posta fotografiile tale. Pentru asta nu ai nevoie de un aparat foto profesional, ci numai de un smartphone performant. Dacă nu-l ai, există întotdeauna varianta unui credit de nevoi personale pe care îl poți rambursa, astfel încât să nu devină o povară pentru tine. Găsești detalii despre asta aici.
Odată ce devii credibil și ai suficienți urmăritori, poți începe să ceri bani pentru reclamă.

3. Promovează-ți afacerea:

Poate că ai deja o afacere care pare să meargă bine, dar dacă ți-aș spune că poți obține mai mulți clienți sau mai multe vânzări folosind rețelele de socializare? Fie că ești psiholog, medic, dezvoltator imobiliar sau profesor, rețelele de socializare îți asigură vizibilitate. Regula este simplă: ai vizibilitate, deci apare cererea. Ce se întâmplă când cererea este mai mare decât oferta? Crește prețul!

4. Fă-ți un magazin online:

Da, știu. Te gândești că ai nevoie de un stoc de marfă suficient de mare, iar asta înseamnă bani. Greșit. Există furnizori de marfă din China, la care poți urmări stocul lor de marfă. Asta înseamnă că poți folosi fotografiile lor de produs, cu acordul lor, bineînțeles, apoi comanzi produsele respective în funcție de comenzile tale. Probabil ai văzut și tu unele site-uri care au termen de livrare între 10 și 14 zile lucrătoare. De fapt, acest termen este perioada de care vânzătorul are nevoie pentru a comanda produsele din China, ca mai apoi să le livreze cumpărătorului final.

Acestea sunt numai câteva idei, însă oportunitățile sunt mult mai largi de atât. Sigur, nu sunt idei care te vor îmbogăți de pe o zi pe alta, însă e un început și cu puțină muncă și determinare din partea ta, afacerea la care te gândești să o începi poate evolua frumos.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment