Cum să faci balsam de buze acasă

Buzele se pot usca mult mai ușor decât alte părți ale corpului. Acestea sunt întotdeauna expuse și au doar un strat subțire de piele care să le protejeze. De aceea, este important să folosești balsam de buze. Iată cum poți face acest produs acasă!

Rețetă de balsam de buze

Ai auzit vreodată că balsamul de buze îți usucă buzele? Iar tu continui să îl aplici pe buze și devii dependentă de el. Acest lucru este într-o oarecare măsură adevărat. Anumite balsamuri de buze conțin ingrediente care par benefice la început, dar după o oră sau două îți usucă buzele mai tare. De asemenea, creează o barieră pe partea superioară a pielii tale și blochează umiditatea care ar putea fi primită din aer. Mai jos poți regăsi metoda pentru a-ți face propriul balsam de buze, care nu îți usucă buzele, ci le hidratează. De asemenea, nu va forma o barieră. Este important să îți și exfoliezi buzele pentru a îndepărta pielea moartă care apare odată cu buzele crăpate.

Ingrediente:

1 lingură de ceară de albine
1 lingură de ulei de cocos
puțină miere
2 capsule de vitamina E
câteva picături de ulei esențial (opțional)

Modalitate de preparare

Topește ceara de albine la bain-marie, adăugând și uleiul de cocos și mierea în momentul în care se topește aproximativ jumătate din cantitatea de ceară de albine. După ce se topește complet, amestecă bine și adaugă și conținutul a două capsule de vitamina E. Poți turna compoziția într-un recipient sau un tub și las-o să se răcească. Aplică balsamul pe buze, însă nu în exces.

Ceara de albine poate acționa ca un emolient. De asemenea, protejează buzele de vânt și alți fatori externi. Cel mai important rol pe care îl joacă este faptul că îi oferă balsamului acea textură rigidă, astfel încât să poată fi transportat și aplicat ușor. Uleiul de cocos nu încarcă pielea, cum o fac produsele pe bază de petrol, și o hidratează. Acizii grași din acest ulei mențin umiditatea buzelor și pot ajuta la întărirea stratului lipidic din piele. Mierea este un umectant natural, ceea ce înseamnă că atrage și reține moleculele de apă. Vitamina E conține antioxidanți și poate neutraliza efectul radicalilor liberi, care dăunează celulelor sănătoase ale pielii și duc la uscarea pielii. De asemenea poți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat dacă vrei să aibă un anumit miros balsamul tău de buze. Dar este opțional acest ingredient, poți menține varianta fără parfum.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment