Cum să eviți căderea părului în timpul sarcinii. 5 metode bune de urmat

caderea parului sarcina

Dacă ești însărcinată și simți că părul te părăsește, ai ajuns exact unde trebuie. Acest articol te va învăța cum să eviți căderea părului în timpul sarcinii. Vei găsi aici 5 metode bune de urmat de orice viitoare mămică.

Orice femeie știe că părul cade și crește la loc. Face parte din natura acestuia. O dată la ceva timp se regenerează și este normal ca unele fire să se piardă fie în perie, fie în cadă. Însă când este vorba de o cantitate mai mare de păr care cade trebuie să iei măsuri.

Părul, această podoabă a noastră, necesită îngrijire specială. Trebuie să avem grijă ce produse alegem să folosim. Să verificăm eticheta șamponului folosit, a balsamului și a măștilor. Dacă avem timp și răbdare, măștile de păr naturale sunt o alegere mult mai bună decât cele din comerț.

În timpul sarcinii corpul nostru suferă anumite schimbări. Pierderea părului este una dintre aceste modificări. Tocmai de aceea este nevoie de o grijă mai mare atunci când vine vorba de îngrijirea acestuia.

Iată ce poți face pentru a avea un păr sănătos în perioada sarcinii.

1. Mănâncă ce trebuie

Atât pentru sarcină, cât și pentru păr este recomandat să ai grijă ce mănânci. Mesele tale trebuie să conțină alimente bogate în nutrienții de care ai nevoie pentru a avea o sarcină sănătoasă și lipsită de griji. Un astfel de mod de viață va ajuta și părul să rămână puternic și strălucitor.

Consumă apă multă pentru că lipsa hidratării reprezintă unul din motivele pentru care părul cade des și în cantități mari. Atât în perioada sarcinii cât și după.

2. Verifică-ți starea de sănătate

Vorbește cu medicul tău și cere-i să faci un set de analize pentru a vedea dacă suferi de vreun deficit anume. Așa poți preveni căderea părului dar și alte probleme de sănătate care pot afecta fătul.

Sănătatea trebuie să fie pe primul loc. Analizele trebuie repetate în toată perioda sarcinii pentru că pot interveni schimbări.

3. Măști naturale

Fructele și legumele trebuie să facă parte din meniul tău de zi cu zi. Însă nu este suficient. Încearcă să aplici săptămânal măști din ingrediente naturale pe păr. Folosește uleiuri esențiale dar și fructe, legume și iaurt. Acestea vor hrăni părul și îi vor oferi susținerea de care acesta are nevoie.

Bananele par a fi cele mai eficiente atunci când vine vorba de a preveni căderea părului așa că nu evita să le folosești.

4. Mai ușor cu peria

Scalpul este foate sensibil în perioada sarcinii așa că ai mare grijă cum și când perii părul. Folosește o perie din păr natural și ai grijă să nu tragi foarte tare pentru a evita smulgerea sau ruperea acestuia.

Încearcă să eviți coafatul des. La vopsit nici măcar să nu te gândești. În timpul sarcinii încearcă să-ți menții părul cât mai natural fără să intervi asupra lui.

5. Masajul cu uleiul esențiale calde

Încălzește ulei esential de eucalipt, lavandă sau portocală și masează scalpul ori de câte ori poți. Această activitate va oferi părului putere și va menține rădăcina părului închisă și firele de păr nu vor mai cădea.

Dacă vei face asta o dată sau de două ori pe săptămână, vei observa că părul nu mai cade și devine strălucitor.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment