Cum să cureți corect aparatul de aer condiționat

aer conditionat

Vine vara, bine îmi pare, aer o să am eu, oare? Poate acum nu îți trebuie aparatul de aer condiționat, dar cu siguranță, în câteva luni, va fi cel mai bun prieten al tău. Ai face bine să te pregătești de pe acum și să afli cum să cureți corect aparatul de aer condiționat.

Știu foarte bine și tu știi la fel că vara, la noi, temperaturile sunt destul de ridicate și prin urmare este foarte dificil să ne desfășurăm activitățile. Dimineața și seara, sunt momentele cele mai apreciate în sezonul verii. Desigur și restul zilei dacă ești în vacanță, undeva pe plajă, răcorindu-te la un pahar de bere rece sau câteva minute în valurile mării.

Acasă și la birou e îngrozitor și insuportabil, indiferent cât de subțire alegi să te îmbraci. Așa că de cele mai multe ori, apelăm la aparatul de aer condiționat. Atât ziua, cât și noaptea. Există multe controverse cu privire la acest aparat minune, însă ce să facem? Fără el nu am reuși să supraviețuim temperaturilor din sezonul cald, foarte cald.

Aparatul de aer condiționat trebuie curățat

Da, ai auzit bine. Și nu doar pentru că necurățat nu ar mai funcționa, ci și pentru sănătatea noastră. Acest aparat, reușește să strângă foarte multe particule de praf, de polen și alte lucruri care se depun pe filtrul acestuia, dar și pe aparat, în sine.

Acest lucru afectează, desigur, funcționalitatea aparatului și prin urmare, va trebui să tragă mai tare, să consume mai mult curent electric pentru a merge la capacitatea de care noi avem nevoie.

În același timp, aceste depuneri, în momentul în care vom da drumul aerului să pornească din aparat, se vor împrăștia în toată încăperea și astfel în aerul pe care tu îl respiri. Tocmai de aceea trebuie curățat înainte de a-l reporni.

Acest lucru poate fi dăunător sănătății noastre și putem prezenta simptome precum rinite alergice, ochii roșii, dureri de cap, strănutat excesiv, alergii.

Cum cureți aerul condiționat?

Desigur, cea mai ușoară metodă este să chemi specialistul, pe care îl vei plăti și el va avea grijă ca aparatul tău să fie ca nou. Însă, dacă vrei să faci economie și ești destul de îndemânatic, avem câteva sfaturi pentru tine.

Verifică-ți filtrul o dată pe lună pe timpul verii, atunci când îl folosești cel mai mult. Dacă nu sunt depuneri mari, curăță-l și pune-l la loc. Dacă este încărcat, schimbă-l. Filtrul este o parte foarte importantă a aparatului de aer condiționat. Acesta strânge particulele de praf, de polen și tot ce se poate, pentru a nu ajunge în aerul pe care îl respiri. Dacă filtrul este încărcat, nu va mai face față.

Dacă trebuie să cureți filtrul, nefiind atât de uzat și neavând depuneri mari, mergi cu el în cadă, apoi cu apă caldă și cu un agent special, curăță-l și lasă-l să se usuce singur. Pentru curățare, vei găsi pe internet tot felul de soluții speciale, dar la fel de bine îl poți curăța și cu bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale, acestea din urmă vor oferi un miros plăcut atunci când aerul este pornit.

Dacă îți este teamă și crezi că nu te vei descurca, cheamă un specialist care îți va pune aparatul de aer condiționat pe picioare și astfel vei fi gata de vară, indiferent de cât de mari vor fi temperaturile.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment