Cum să calci hainele corect: află cele mai bune trucuri

Fier de calcat

Știi de ce ce ai nevoie ca să calci corect?

Călcatul hainelor este una dintre acele sarcini care pare a fi puțin terifiantă, dar nu este deloc atât de complicată pe cât pare. Și nu ar trebui să te sperii când te roagă partenerul să-i calci și lui cămașa. Te vom învăța cum să calci corect, pentru cele mai frecvente cazuri întâlnite: cămăși sau tricouri, pantaloni și fuste. Unele tipuri de țesături ar putea necesita o atenție specială, dar pentru cele mai multe se aplică aceleași reguli când vine vorba de cum trebuie să calci corect.

În cele mai multe cazuri, pe lângă fierul de călcat, vei avea nevoie și de o masă de călcat și de un pulverizator. Însă aceste probleme pot fi rezolvate de un aparat de călcat vertical cu abur, disponibil în mai multe variante aici.

Cum să calci cămășile:

Călcatul cămășilor este mai rapid și mai ușor decât ai crede. Este recomandat să începi cu mânecile, din moment ce acestea vor atârna pe părțile laterale ale mesei de călcat cât termini călcatul. Se desfac și nasturii de la mâneci, pentru a călca mai bine manșonul. Atunci când calci gulerul cămășii, asigură-te că-l deschizi și îl aplatizezi. După aceea, se calcă și se lasă cămașa pentru câteva minute să se răcească, deoarece, dacă o porți imediat, s-ar putea să anulezi munca pe care ai depus-o.

Cum să calci fustele:

În cazul celor mai multe fuste, este foarte simplu procesul de călcare. Începi din partea de sus și-ți croiești drumul către partea inferioară a acestora. O excepție de la regulă sunt fustele care își schimbă forma dintr-o dată, în partea de jos, cu o prelungire cu volane. Când vine vorba de fustele cu volane, este recomandat să începi să le calci din partea de jos, să calci fiecare pliu, după care să te îndrepți către talie. Practic, fustele se pot călca foarte ușor. Trebuie să ai grijă doar la materialul textil din care sunt confecționate.

Cum să calci pantalonii:

Recomandarea este să calci pantalonii cu presă, nu cu fierul de călcat. Însă, dacă nu poți beneficia de avantajul presei de călcat, s-ar putea să găsești aparatul de călcat perfect aici. Dacă ai pierdut dunga pantalonilor, este ușor să o regăsești. Se pun pantalonii pe masa de călcat și se aliniază cusăturile de pe picior. Pliurile ar trebui să existe pe lungimea piciorului, oprindu-se la aproximativ 15 centimetri sub talie. Întotdeauna potrivește cutele din față în primă instanță. Lasă cutele să se definească pentru cel puțin 1-2 ore înainte de a-i purta.

Încearcă să ții cont de sfaturile noastre și te rugăm să te întorci și să ne spui cum a fost!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment