Cum să amenajezi corect o bucătărie

bucatarie

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință, de aceea este vital să o amenajezi corect. Ce înseamnă asta? Eficient și practic.

Înainte de a începe amenajarea bucătăriei trebuie să ții cont de câteva aspecte.

1. Cât de mare este bucătăria?

Este primul lucru de care trebuie să ții cont. Nu toate locuințele au bucătării cu suprafețe mari, dar asta nu înseamnă că nu pot fi amenajate cu bun gust. Dacă ai o bucătărie mică, alege mobilă cu linii simple, cu un design minimalist, astfel încât să obții un aspect aerisit. Acest lucru nu se aplică și cazul bucătăriilor mari, unde te poți juca cu formele și culorile. Atenție, însă, este obligatoriu totuși să păstrezi același stil.

2. Cine folosește bucătăria?

Dacă bucătăria este destinată unei familii cu copii, atunci e bine să alegi mobilă rezistentă și multe corpuri de depozitare, însă dacă bucătăria este destinată unui cuplu, atunci poți alege liniile minimaliste, unde aspectul își spune cuvântul.

3. Ce culori să alegi?

Bucătăria este locul unde îți petreci destul de mult timp, așa că indiferent de culoarea pe care ți-o dorești, aceasta trebuie să-ți ofere o stare de bine. Un prim pas ar fi să te întrebi ce îți dorești. Să fie un loc care îți oferă liniște sau să fie un loc vesel, în culori vibrante? De exemplu, poți opta pentru amenajarea bucătăriei în nuanțe de alb sau bej cu accesorii în culori puternice pentru o bucătărie caldă, roșu dacă vrei să stimulezi pofta de mâncare a membrilor sau galben combinat cu nuanțe de gri deschis pentru un efect de calm.

4. Ține cont de restul casei

Dacă living-ul tău este amenajat în nuanțe de bej, gri, maro sau galben, nu amenaja bucătăria în culori puternice. Este recomandat să păstrezi aceeași linie. De asemenea, dacă predomină lemnul în toată casa, ar fi potrivit să amenajezi bucătăria la fel.

Renovarea sau amenajarea înseamnă răbdare și atenție, așa că îți recomand să pregătești două cocktailuri fără alcool, să te consulți cu partenerul tău și să te apuci de treabă! Dacă nu știi exact ce-ți dorești, poți oricând să discuți cu un designer. Un specialist va ști cum să-ți satisfacă nevoile practice, dar în același timp ține cont și de personalitatea membrilor familiei.

Acestea fiind spuse îți doresc spor și inspirație!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment