Cum să alegi culoarea ojei în funcție de nuanța pielii

Culoarea ojei nu se asortează doar cu vestimentația și cu starea de spirit, iar învățând să alegi nuanța potrivită a ojei pentru culoarea pielii tale este primul pas în crearea unui look perfect în orice moment al anului. Oja poate schimba întregul look al unei femei. O poate face să arate elegantă și sofisticată sau provocatoare. Oja este de multe ori sezonieră, strălucitoare și fresh primăvara, în culori neon, roz intens și portocaliu vara, devenind închisă – către nuanțe maronii și metalice – toamna și roșie iarna.
Înafară de anotimpuri, când alegem culoarea potrivită pentru unghii, trebuie să ținem cont și de faptul că fiecare nuanță a pielii are propria paletă de culori care va arăta cel mai bine. În timp ce unele manichiuri pot arăta uimitor pe unghiile modelului, sau chiar și pe unghiile prietenei tale, pot fi plictisitoare sau deloc măgulitoare pe propriile degete de la mâini și picioare. Tendințele sunt trecătoare, dar există culori clasice, care vor fi la modă mereu. Vei putea aduce îmbunătățiri, dar bazele vor fi aceleași. Consultă ghidul culorilor de ojă în funcție de nuanța pielii:

Cum-să-alegi-culoarea-ojei-în-funcție-de-nuanța-pielii1. Nuanțe de ojă pentru piele albă
Persoanele cu pielea albă pot purta o paletă largă de culori ale ojei. Pornind de la roșu – roșul clasic care ne duce cu gândul la Lady in Red – poți obține o imagine seducătoare și sofisticată în același timp, dacă ai pielea deschisă la culoare. Și nuanțele corai sunt o alegere potrivită în ceea ce privește oja, pentru că dau căldură palorii pielii. Poți opta, de asemenea, pentru culori metalice, precum o nuanță cromată luminoasă sau una aurie. Acestea se potrivesc tonului pielii, reușind să amplifice frumusețea naturală a mâinilor și a picioarelor. Lacurile de unghii fuchsia îți vor înveseli orice ținută în timpul primăverii și al verii, iar în celelalte anotimpuri pot fi folosite ca un accent personal. Alte opțiuni sunt nuanțele albastre, verzi și neutre. Chiar dacă ți se potrivește o gamă largă de lacuri de unghii, trebuie să știi și pe care să le eviți – în principiu, pe cele închise, precum negru, bleumarin, dar și galben, portocaliu.

2. Nuanțe de ojă pentru piele măslinie
În ceea ce le privește pe femeile cu piele măslinie, un portocaliu cu tentă roșiatică se potrivește perfect cu tipul lor de piele, dând o notă de splendoare întregului aspect. De asemenea, dacă ai un ten măsliniu, poți opta pentru culori metalice, precum cea a turmelinei negre, care arată intimidant și uimitor de bine în același timp. Dacă plănuiești să ieși în oraș, o nuanță strălucitoare argintie îți va scoate la iveală eleganța și senzualitatea. În timp ce nuanțele deschise ale culorilor precum portocaliu, roz, albastru, mov, chiar și metalice sunt cele mai bune alegeri pentru persoanele cu piele măslinie, ar trebui să eviți culori precum mov închis, bleumarin, roșu (înafară de cel cu tente portocalii) și cele pastelate prea pale.

3. Nuanțe de ojă pentru piele închisă la culoare
Poți opta pentru nuanțele roșii ale lacurilor de unghii, nici prea deschise, nici prea închise, precum roșu burgund, deoarece vor da o tentă de sofisticare oricărui outfit pe care l-ai pregătit. Pielea bronzată merge asortată și cu o ojă roz corai mată. Culorile neon îi vor face să viseze la vacanțe în Caraibe pe cei care îți vor privi manichiura. De asemenea, poți purta aproape orice nuanță de albastru, iar cele situate la extreme – foarte deschise sau foarte închise – reușesc să creeze un rezultat splendid. Nuanțele manichiurii pe care trebuie să le eviți, dacă ai tenul închis la culoare, sunt argintiu, alb, galben, portocaliu, neon intens și tonuri pastelate pale.

În concluzie, nu doar culoarea rujului trebuie aleasă în funcție de nuanța pielii, ci și culoarea ojei, dacă îți dorești să întorci privirile după tine de fiecare dată când ieși din casă.

Sursa foto: hdwallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment