Cum să ai sprâncene perfecte

Sprancene

Sprâncene perfecte? Alexandra Axenie vă spune cum:

Ideea esenţială de la care plecăm este aceea că trebuie să obţinem un look cât mai natural și să nu forţăm prin machiaj schimbarea unor trasături. Aceasta este printre cele mai mari greșeli pe care le văd pe chipul fetelor de pe stradă, din metrou ṣi de pe toate drumurile mele.

Cui i se par frumoase o pereche de sprâncene creionate intens sau poate chiar mai rău, să nu fie nici în simetrie? Am întâlnit fete tinere cu sprânacene mult prea subţiri pentru forma feţei lor, nu cred că ele realizează că astfel celelalte trăsături frumoase ale feței sunt anulate. Dacă nu se respectă proporțiile ideale ajungem să nu ne atingem scopul, de a avea faţa în armonie ṣi sprâncenele perfecte.

Doamnelor și domnișoarelor o să vă explic sistematic unde greșiti, cum corectaţi și cum să vă menţineţi în armonie sprâncenele cu toate trăsaturile voastre frumoase.

Ce ustensile trebuie să aibă fiecare femeie acasă?

Ca ustensile aveţi nevoie de o perie pentru sprâncene (dacă doriți, puteţi folosi o perie de mascara foarte bine curățată), o pensulă pentru aplicare fard cu un braţ mai lung (este de preferat să vă cumparaţi una cu păr natural, este o investiţie bună și pe termen lung), fardul de sprâncene (vă explic mai târziu cum vă alegeţi culoarea), o pensetă și o foarfecă dreaptă.

De ce avem goluri în sprâncene?

SpranceneCred că majoritatea dintre voi aveţi o problema comună, nu vă cresc firele de păr uniform, aveţi acele goluri în sprâncene. Există câteva aspecte pe care nici voi și poate nici cosmeticenele dumneavoastră nu le stiu. Când se extrage firul de păr din rădăcină rămâne un spaţiu gol ce se încarcă de bacterii, care odată stabilite acolo nu vor lăsa firul de păr să crească. Există soluţii și pentru asta! Eliminaţi toate fardurile de sprâncene mai vechi de 3 luni (De ce 3 luni? Pentru că aceasta este perioada de răspundire a bacteriilor în tot fardul, bacterii luate cu pensula în contact cu pielea), spălaţi cel puţin o dată pe săptămână pensula de aplicare, când vă demachiaţi insistaţi și pe zona sprâncenelor, faceţi un gommage cel puţin o dată pe săptămână și curăţaţi cu grijă sprâncenele. Dacă aveţi timp să vă aplicaţi seara un ulei și să masaţi până intră în piele, încercaţi combinaţia de ulei de ricin, vitaminele A și E uleioase în proporţii de 8/10, 1/10 și 1/10 (vitaminele le găsiți la farmacie sub formă de capsule moi). Ce trebuie să nu uitaţi este să aveți răbdare! Sprâncenele se vor umple greu, în două luni se văd rezultatele muncii dumneavoastră în încercarea de a obţine armonia feţei. Ce mai trebuie să știți este că acolo unde în mod natural nu creșteau fire de păr (înainte de primul pensat) nu vor crește nici acum.

Cum alegem culoarea și forma sprâncenelor?

Să pornim acum spre drumul către modelare. Culoarea potrivită pentru fard se alege în funcţie de culoarea părului, așa că brunetele vor alege o culoare cu un ton două mai deschis decât culoarea părului (exclus negru), în tonuri de ciocolatiu, maron închis, granit; blondele este necesar să folosescă tonuri apropiate de culoarea pielii, în tonuri de gri/taupe sau maron foarte deschis; iar doamnele roșcate în tonuri de auburn sau chiar chocolate. Alegeţi culoarea astfel încât să nu distragă privirea oamenilor spre sprâncene, să vă privească în ochi și să vă admire. Dimineaţa când vă fardaţi sprâancenele nu accentuaţi zona din interior, puneţi accentul doar pe arcadă și extremitatea exterioară.
Periem cu atenţie sprancenele în sus și spre exterior. Luăm fard pe pensulă și trasăm liniile ajutătoare.

Sfatul meu pentru cele care au tendinţa să penseze o spranceană mai sus și una mai jos: luaţi o linie mai lungă și menţinând-o paralelă cu pământul trasaţi o dungă ajutătoare deasupra și una sub sprânceană, astfel încât să rămână pe același nivel stânga cu dreapta și aceeași grosime în colţ. Dacă nu vă descurcaţi în a menţine grosimea în simetrie mai puteţi trasa și alte linii ajutătoare. Trebuie să menţionez că grosimea din capătul interior (dinspre nas) trebuie menținută constant până imediat după colţul sprâncenei, după care se subţiază treptat (dar a nu le lăsa la capăt doar un rând de fire, minimul este de 2 rânduri de fire).

Dupâă trasarea liniilor ajutătoare trecem la umplerea sprâncenelor cu fard. Pentru aceasta, periaţi sprâncenele în jos și umpleţi usor zona de sus cu fard în mod simetric, după care periaţi firele invers și repetaţi procedura.

Acum partea importantă, îndepărtarea firelor în exces, necesită răbdare și pricepere. Nu ne panicăm, secretul este să îndepărtam doar firele colorate de păr, adică acel pufulet sau fire blonde le lăsăm acolo, acest lucru se face pentru sănătatea pielii în zona respectivă. Când consideraţi că pe lângă forma sprâncenei trebuie îndepărtat un fir fiţi atente ca și în stânga și în dreapta firul acela să nu altereze forma. Tot timpul când vă pensaţi luaţi când din stânga când din dreapta astfel încât să dețineți controlul asupra formei, și când faceţi asta meţineţi faţa cât mai relaxată și nu ridicaţi din sprâncene!

Cum tundem sprâncenele corect?

Ultima etapă este tunsul. Periem firele în sus, îndepărtaţi periuţa și doar firele ce stau în afara formei trebuie să le tundem usor. La extremitatea exterioară trebuie să aveţi grijă, e de preferat să nu tundeți firele prea mult, lungimea firelor trebuie să fie cât de cât constantă în toată sprânceană, ca la o sprânceană naturală.

Ca închidere aș vrea să vă spun și de frecvenţa cu care repetăm procedura. Un timp ideal ar fi de o saptămână jumătate maximum două, dar fară mici intervenţii dimineaţa când mai vedem câte un fir. Ȋndepartând firele în același timp, ele vor începe să crească în același timp și nu va mai fi necesar acel pensat la 3 zile cum fac multe fete.

Pe Alexandra o puteți găsi la numărul de telefon 0773.394.374.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment