Cum să ai o viață fericită indiferent de vârsta pe care o ai

viata fericita

Toți suntem în căutarea fericirii, zi de zi. Dar cum facem asta? Unde găsim fericirea și cum o păstrăm?

Indiferent de vârsta pe care o avem, merităm să avem o viață fericită. Să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața, să ne distrăm și să fim recunoscători. Cu toate astea, nu o facem. De multe ori vedem doar problemele, situațiile negative din viață, ceea ce ne oferă o stare nu foarte bună.

În viață există momente bune și momente rele pentru că așa este normal. Însă noi suntem obișnuiți să le vedem și le luăm în calcul doar pe cele rele. Astfel considerând că viața noastră este un total eșec. Așa ajungem la nefericire.

Indiferent de vârsta pe care o ai, fericirea îți aparține. Trebuie să fii coștient de asta.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să te simți atingi starea de bine

1. Folosește puterea comunității

Comunitatea are un rol important în viața ta. Ieși și fă-ți prieteni, implică-te în activități diverse, potrivite vârstei tale. Implică-te în ceea ce propun cei din cadrul grupului tău. Aceste lucruri îți vor ține mintea ocupată. Astfel nu te vei mai gândi la lucruri negative.

Faptul că faci parte dintr-un grup de oameni, care au aceeași vârstă ca tine și îți împărtășesc aceleași idei, îți va oferi o stare bună și te vei simți fericit.

2. Folosește recunoștința

Mulți oameni cu vârstă înaintată se plâng și spun că nu-și mai găsesc rostul în viață. O mentalitate total greșită. Indiferent de vârsta pe care o ai trebuie să fii recunoscător că încă te afli în viață și te poți bucura de ceea ce îți oferă aceasta. Chiar și de situațiile grele din viața noastră.

Încearcă să fii recunoscător pentru fiecare zi pe care o primești și pentru fiecare lucru pe care îl ai. Sunt oameni care nu au parte de nimic și totuși sunt fericiți.

3. Deconectează-te

Încearcă să petreci cât mai puțin timp online. Gândește-te chiar la o pauză. Pe rețelele de socializare vedem viața perfectă pe care ceilalți o prezintă și riscăm să ne inducem o stare de frustrare pentru că noi nu avem ceea ce ei au. Așa că evită rețelele de socializare și alege cărțile, filmele și plimbările în aer liber.

4. Renunță la așteptări

Așteptările nu fac altceva decât să ne ofere sentimentul de dezamăgire. Mai ales când este vorba de așteptări cu privire la ceilalți. Pentru că nu putem controla ce fac ei și cum aleg să se comporte cu noi.

Cam toate acțiunile pe care le întreprindem le facem cu o idee de cum ar trebuie să arate. Tocmai asta trebuie să evităm pentru a nu fi dezamăgiți.

5. Nu înceta să înveți

Vârsta este doar un număr. Te poți purta la 60 la fel ca la 30 și poți învăța la fel de bine lucruri noi și interesante care să te mențină activ. Nu trebuie să fii la școală să înveți ceva nou. Citește, uită-te la filme, mergi la cursuri gratuite, ține un jurnal. Mintea ta trebuie să exerseze toată viața. Ea nu are vârstă.

Alege un domeniu care prezintă interes pentru tine și vezi cum poți afla mai multe despre el. Dacă este vorba de artă te poți apuca oricând să înveți să pictezi sau să sculptezi. Dacă îți place să gătești, găsești tot felul de cursuri la care te poți înregistra.

Tot ce trebuie să faci este să vrei și să te pornești.

Vârsta este doar o cifră. Nu vârsta ne face fericiți sau nefericiți, ci noi înșine. Noi suntem responsabili de starea pe care o avem.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment