Cum redai părului strălucirea

stralucirea parului

Peste 80% dintre femei se întreabă cum să redea părului strălucirea, conform unui studiu citat de harpersbazaar.com. Temperatura scăzută, schimbarea anotimpului, vopseaua de păr dură, dar și stresul îți afectează luciul natural al părului. Dacă ai părul degradat, lipsit de strălucire și vârfuri despicate trebuie să urmezi un program de regenerare, care arată în felul următor:

1. Lăsă-ți părul să respire: optează pentru un șampon de calitate, pe bază de vitamina B, aplică balsam hidratant și lasă-l să acționeze cel puțin 5 minute. Evită utilizarea fixativelor sau produselor de styling o perioadă.

2. Spray împotriva căldurii: puține femei folosesc un spray de protecție împotriva căldurii fie de la uscător, fie de la placa de păr. Dacă ai firul de păr subțire este cu atât mai mult recomandat să folosești un spray de protecție. Nu uita să îți achiziționezi un uscător de păr pe bază de ioni.

3. Mască pe bază de oligoelemente: chiar dacă folosești de fiecare dată balsam, părul are nevoie cel puțin o dată pe săptămână de o mască hrănitoare, pe bază de ceramide, zinc și seleniu, pe care trebuie să o lași să acționeze 10 minute.

4. Vitamina C fiole: elasticitatea firului de păr îl face să-și recapete strălucirea naturală, așa că du-te și cumpără câteva fiole de vitamina C pe care le poți aplica de la bază spre vârfuri. Lasă să acționeze o noapte întreagă, apoi spală-ți părul cu un șampon delicat.

5. Alimentația: este foarte importantă dacă vrei să redai părului strălucirea, așa că încearcă să urmezi o dietă bogată în proteine, vitamine și minerale. Poți consuma legume verzi, cereale, semințe crude de floarea-soarelui, migdale și tărâțe cu iaurt la micul dejun.

stralucirea parului6. Nu-ți spăla părul zilnic:

Dacă părul tău este mat, evită să-l speli zilnic. Prin spălarea excesivă se îndepărtează stratul protector de sebum, care este responsabil pentru strălucirea naturală a părului. Părul uscat are nevoie întotdeauna de lipide, ceramide și uleiuri naturale.

7. Clătește-ți părul cu apă rece:
Cuticulele au forma unor solzi care acoperă firul de păr și sunt responsabile cu strălucirea naturală a firelor. Dacă acestea nu sunt perfect suprapuse, părul nu mai reflectă lumina, astfel că aspectul lui devine tern. După fiecare spălare, clătește-ți părul după ce ai folosit balsam cu apă cât mai rece, însă numai pe lungime. Apa rece are rolul de a închide cuticulele.

8. Evită produsele pe bază de alcool:
Majoritatea produselor de styling, în mod special, spray-urile conțin alcool care usucă firul de păr și îl degradează. Spuma de păr are un conținut mare de alcool, așa că o poți înlocui cu un ser sau o cremă modelatoare. Citește cu atenție lista de ingrediente pe care le conțin produsele pentru păr.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment