Cum recunoști un psihopat

Barbat psihopat

Ești într-o relație cu un psihopat?

Ai putea crede că e un lucru pe care l-ai putea recunoaște încă de la început, însă psihopații pot fi extrem de fermecători și deghizați în Făt-Frumos când îi cunoști. Psihopații constituie aproximativ 1% din populația generală a lumii, potrivit cercetătorilor. Dacă nu știi care sunt semnele definitorii ale unui psihopat, poți nimeri în casă cu unul. De asemenea, poți recunoaște pe Facebook un psihopat. Acesta este concentrat pe propriile dorințe, neputând să empatizeze cu ceilalți și are o încredere exagerată în puterile proprii. Uite cum recunoști un psihopat:

1. Te va flata ca nimeni altul
Psihopații tind să parcurgă rapid pașii cunoașterii unei persoane, eventual unei relații. La prima întâlnire probabil că îți va admira înfățișarea, inteligența și stilul gândirii. Se va mula perfect pe fiecare insecuritate sau fantezie a ta. Dacă ești puțin mai plinuță, îți va spune cât de mult îți iubește corpul. Dacă ai impresia că ești timidă, va râde cu hohote la orice tentativă de glumă, încurajându-te să devii comic. Cu alte cuvinte, te va bombarda cu iubire.

Cum-recunoști-un-psihopat2. Este exact ca tine
Un psihopat va încerca să te convingă că este sufletul tău pereche, asemănătoare ca două picături de apă. Va iubi toate lucrurile pe care le iubești, având aceleași interese ca și tine. Poveștile despre copilăria ta grea îl vor face să încerce să empatizeze cu tine, puțin prea mult. Dacă vei avea o carte preferată, pe care o iei peste tot cu tine, va fi și lectura lui preferată. Psihopații apelează la efectul de oglindire, neavând o identitate reală, așa că va reflecta tot ceea ce faci tu.

3. Adoptă tratamentul tăcerii
După ce a trecut de faza bombardării cu iubire și cea a idealizării, un psihopat începe să te devalorizeze ca persoană. Primul pas făcut de obicei este adoptarea tratamentului tăcerii. Așa că va dispărea preț de câteva zile la un moment dat. În realitate, în timpul acestei dispariții, își caută următoarea victimă.

4. Apelează la triunghiuri amoroase
Psihopaților le place să fascineze în dormitor, ajungând la o stare de frenezie obsesivă, urmând o dispariție a sa și descoperirea unui triunghi amoros. Va aduce o nouă persoană în ecuație pentru a obține gelozie. Aceasta ar putea fosta soție sau fosta prietenă. În mintea psihopaților, cât timp sunt cu o persoană, toată lumea îi dorește, așa că dacă partenera nu se comportă exemplar, vor trece la una dintre fanele care îi adoră.

5. Nu te lasă să-ți continui viața după despărțire
Deși un psihopat va scăpa de tine după ce s-a plictisit, nu te va lăsa să-ți vezi în continuare de viață. Dacă simt că s-a terminat și din partea ta, va începe să te bombardeze cu rugăminți de împăcare. Va încerca să te atragă înapoi în jocurile sale, îți va spune tot ceea ce vrei să auzi, îți va face un milion de promisiuni, devenind dintr-o dată bărbatul perfect. Dar totul este doar o fațadă pentru a-și satisface nevoile.

Singura modalitate de a scăpa de un psihopat este evitarea oricărui contact. Este singurul lucru care nu alimentează jocurile și ego-ul său. O astfel de persoană este greu de îndepărtat, iar dacă te vei angaja în a-i spune să te lase în pace, vei reuși doar să creezi noi jocuri ale minții sale. Desigur, nimeni nu este perfect, iar unele persoane dau dovadă de imaturitate și trec prin procese de tăcere sau preferă să te devalorizeze prin comentarii cinice. Alte persoane pot apela la triunghiuri amoroase pentru a face pe cineva gelos, din cauza plictiselii, nesiguranței sau pentru că nu-și dau seama. Există, de asemenea, mulți oameni care se angajează în activități specifice comportamentului psihopatic, fără a fi psihopați.

Tu ai fost vreodată într-o relație cu un psihopat?

Sursa foto: hdwallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment