Cum recunoști un bipolar? 14 semne

Bipolar

Suntem atât de diferiți ca oameni, încât oricât am încerca noi să ne copiem între noi fizic și comportamental tot nu reușim să fim doi la fel pe acest Pământ.

Tocmai de aceea, de-a lungul vieții vei avea parte de tot felul de relații cu tot felul de oameni. Oameni cu personalități speciale, diferite, cu defecte și calități, cu particularități și cu acel ceva care ție ți-a făcut cu ochiul, fiind lucrul care te-a făcut să creezi o relație cu respectivii.

Ce înseamnă bipolar?

Ca să recunoști un bipolar trebuie să știi ce însemană acest termen. Bipolaritatea reprezintă boala mentală care îi oferă purtătorului emoții puternice, prin urmare acesta având schimbări drastice de comportament. Oferindu-i perioade de intensitate maximă dar și perioade depressive când acesta este lipsitde energie, este tăcut și are un comportament dificil de înțeles.

Bipolaritatea este o boală destul de des întâlnită. Un studiu din 2005, care a fost făcut în SUA, arăta că peste cinci milioane de oameni trăiesc cu o formă de bipolaritate. Simptomele fiind vizibile din adolescență sau în viața de adult. Același studio spune că femeile sunt mult mai expuse acestei boli decât bărbații.

Cum recunoști un bipolar?

Simptomele și semnele sunt foarte variate și diferă de la persoană la persoană. Unele dintre ele pot fi cauzate, de asemenea, de alte condiții, tocmai de aceea boala, în sine este dificil de diagnosticat.

Totuși, specialiștii au reușit să pună pe foaie simptomele cel mai des întâlnite și semnele care ar trebuie să-ți dea de bănuit că ai de-a face cu o persona bipolară.

Când aceștia sunt în perioada lor active, vei putea observa următoarele schimbări de comportament:

Bipolarii sunt exagerat de fericiți

Deși nu îi cunoști așa, se întâmplă ca aceștia să afișeze un comportament total diferit de ceea ce știai. Au momente în care, fără niciun motiv, încep să râdă zgomotos, să fie entuziaști și să se bucure la orice mic detaliu.

Vorbesc foarte repede, atât de repede, încât nu reușești să-i înțelegi

Sunt atât de rapizi în vorbire și în comportament încât unui om normal îi este greu să țină pasul cu ei. Au foarte multe idei și nu reușesc să țină pasul atunci când vor să le expună. Cu un astfel de comportament, îți vei da seama că ceva este în neregulă și că ai de-a face cu un bipolar.

Sunt predispuși la un comportament nociv, merg la jocuri de noroc, fumează excesiv, consumă băuturi alcoolice și se introduc în grupuri unde au loc activități ilegale.

În schimb, în perioada depresivă, bipolarii prezintă următoarele simptome:

Sunt triști și fără speranță. Îți tot repeat că nu au nicio șansă să fie fericiți, că nu-și găsesc locul, că nimic nu-i mulțumește și nimenu nu-i iubește.

Fără familie și prieteni. Când au momente depresive, aleg să-și petreacă timpul departe de familie și de prieteni pe motivul că aceștia nu-i înțeleg și nu-i ajută.

Își pierd rapid interesul pentru activitățile care, cândva le făcea plăcere. Indiferent că e vorba de citit, de mers cu bicicleta, de ieșit la film sau la masa cu prietenii, acum, în această perioadă nu vor să audă de aceste activitîți și prefer să-și petreacă timpul singuri.

Se gândesc la sinucidere, des. Vorbesc despre faptul că viața lor nu are sens, că nu-și găsesc locul și că ar fi mai bine ca totul să se oprească, aici și acum. Ei bine, dacă auzi așa ceva din gura lor, fă bine și acționează. Sună-i familia și în situație de maximă urgență, apelează la 112.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment