Cum recunoști o femeie isterică?

criza isterie

Cum se manifestă o femeie isterică

Vi s-a întâmplat vreodată să vă acuze cineva că sunteţi isterică? Aveţi momente când vă răstiţi la toată lumea, ajungând în cele din urmă la plâns în hohote? Ce este de fapt şi cum se manifestă? Poate o simplă răbufnire să fie catalogată ca fiind o criză de isterie? Aflaţi mai jos cum puteţi recunoaşte o persoană isterică, sau cum puteţi să vă daţi seama dacă e cazul să vă îngrijoraţi că aţi putea suferi de isterie.
Isteria, care poartă mai nou numele de tulburare de conversie, reprezintă o afecţiune psihică ce are mai multe forme de manifestare şi mai multe cauze de apariţie. Deşi majoritatea oamenilor care ajung să fie diagnosticaţi cu această boală sunt femei, există şi bărbaţi care suferă de această problemă, însă cazurile sunt foarte izolate.

criza isteriePrintre simptomele ce caracterizează isteria se numără acele crize de nervi, pe care majoritatea le catalogăm ca isterie (şi care pot consta în ţipete, sau dorinţa de a ţipa, dar fără a putea), iritabilitate, senzaţie de greutate în membre, dorinţa de a atrage şi a primi atenţie, plâns puternic, instabilitate emoţională, palpitaţii, pierderea cunoştinţei şi paralizie temporară.
Afecţiunea apare adesea pe fondul unor frustrări acumulate, în urma unui abuz sau a unei traume suferite, precum şi din pricina unei anxietăţi, însoţită sau nu de depresie. Isteria se manifestă în situaţii foarte stresante.
Deşi manifestările pot avea ca rezultat detensionarea şi relaxarea, acest efect este temporar, şi cel mai probabil o următoare criză va apărea când persoana ce suferă de isterie întâlneşte o altă situaţie la fel de stresantă. În plus, cu toate că iniţial poate vor fi multe persoane dispuse să intervină şi să încerce să calmeze pe cineva care suferă de isterie, cu timpul oamenii tind să se distanţeze, tocmai din pricina manifestărilor, lucru care duce la amplificarea frustrărilor şi crează un cerc vicios.

Cum se poate trata isteria

Tratamentul medicamentos, mai ales pe fondul unei anxietăţi, poate consta în antidepresive şi anxiolitice, însoţite de şedinţe de terapie psihologică. În cele mai multe cazuri se recomandă strict psihoterapia, întrucât poate ajuta la rezolvarea problemei, iar în cadrul acestor şedinţe se încearcă identificarea sursei de stres şi evitarea sau înlăturarea ei.
Tulburarea de conversie mai poate fi tratată şi prin terapii alternative, precum hipnoza, terapii homeopate sau acupunctură. În dietă nu sunt recomandate băuturile energizante, cafeaua şi alte derivate pe bază de cofeină, precum şi produsele pe bază de zahăr, acestea fiind substanţe excitante pentru sistemul nervos.
În schimb, sunt indicate activităţile în aer liber, precum practicarea unui sport sau a unui hobby, meditaţia şi exerciţiile de respiraţie, menite să calmeze în situaţii limită, menţinerea intelectului ocupat cât mai mult timp şi păstrarea unei atitudini pozitive.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment