Cum protejează merele corpul de afecțiuni cardiace?

Merele ar putea să îți protejeze inima de diferite afecțiuni. Un nou studiu publicat în revista Nutrition Research a constatat că xiloglucanul, un compus regăsit în mere, poate proteja organismul de leziunile cardiace și reduce riscul bolii coronariene.

Ce beneficii aduc merele sănătății tale?

Într-un studiu anterior, cercetătorii au descoperit că pectina din mere poate proteja corpul de atacul de cord. Polizaharidele din peretele celular al merelor conțin cantități mari de arabinoză și / sau xiloză, precum pectina din mere. Pentru studiul actual, cercetătorii au emis ipoteza că xiloglucanul poate, de asemenea, să ofere protecție miocardică. Xiloglucanul este o polizaharidă a peretelui celular al merelor, care conține cantități mari de xiloză.

Pentru a-și testa ipoteza, cercetătorii au oferit suplimente cu xiloglucan sau celuloză din bumbac șoarecilor de laborator, timp de trei zile. Rezultatele au arătat că suplimentele cu xiloglucan au redus semnificativ riscul infarctului, în timp ce suplimentele cu celuloză din bombac nu au avut niciun efect. Amploarea infarctului este un factor determinat al insuficienței cardiace și al morții. În plus, suplimentele cu xiloglucan au crescut și expresia mioglobinei și a proteinei care leagă acizii grași, acestea jucând un rol semnificativ în moartea programată a celulelor (apoptoza) și în generarea de adenozin trifosfat.

Pe baza acestor constatări, cercetătorii au ajuns la concluzia că xiloglucanul din mere poate proteja organismul de atacul de cord și reduce riscul de boală coronariană prin inhibarea morții celulelor și îmbunătățirea metabolismului energetic.

Xiloglucanul poate proteja organismul și de tulburările gastrointestinale și nazale. Bariera epitelială joacă un rol important în menținerea stării generale de sănătate. Perturbarea funcției barierei epiteliale a fost asociată recent cu diverse boli gastrointestinale, respiratorii și nazale. Într-o recenzie publicată în International Journal of Molecular Sciences, xiloglucanul a fost considerat o alternativă sigură pentru gestionarea diferitelor boli, precum tulburările gastrointestinale și nazale. În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea din Barcelona și de la Institutul de Științe Alimentare, Tehnologie și Nutriție din Spania au discutat despre potențialul xiloglucanului în tratarea bolilor. Aceștia au raportat că xiloglucanul are proprietăți de protecție. Studiile pe animale și de laborator au arătat că xiloglucanul are o structură moleculară asemănătoare cu mucina, care are proprietăți mucoadezive. Acest lucru permite xiloglucanului să acționeze ca o barieră, care reduce aderența și invazia bacteriilor.

În studiile clinice, xiloglucanul s-a dovedit a fi eficient în reducerea simptomelor gastroenteritei atât la copii, cât și la adulți. În plus, a redus afecțiunile nazale și sindromul ochilor uscați.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment