Cum poți scăpa de râmele din grădină?

râme

Râmele, aceste mici creaturi care ne dau bătăi de cap, ori de câte ori ieșim în grădină, unde solul este numai bun pentru ca ele să-și construiască habitatul. Deși sunt foarte bune pentru sol, mulți dintre noi ne gândim cum putem scăpa de râmele din grădină.

Râma trăiește în pământ și are în jur de 15-25 cm lungime. Aceasta are corpul inelat, de formă cilindrică, fiecare inel reprezentând parte din nervii organismului.

Râmele se hrănesc cu diverse substanțe din sol, organice, pe care le înghite atunci când sapă pentru a crea galerii. Mănâncă substanțe hrănitoare și le elimină tot în sol, contribuind la bunăstarea acestuia. Tocmai de aceea râmele fac bine terenului unde se află.

Dacă, după ce ai aflat că râmele îți fac bine acolo unde tu vrei să te apuci de plantat, încă vrei să scapi de ele pentru că sunt greu de suportat și îți fac zilele un calvar, află că sunt câteva variante pe care le poți lua în calcul. Modalități care te vor ajuta să scapi de râme.

Curăță gazonul și nu numai

Primăvara și vara încearcă, pe cât poți de mult, să-ți cureți spațiile verzi. Îndepărtează cu grijă râmele moarte, de la suprafață. De fiecare dată când tunzi gazonul, ai mare grijă sa nu lași iarba pe loc ci strânge-o și du-o cât mai departe. La fel, nu lăsa nici frunzele uscate pe teren sau alte reziduri organice. Prin îndepărtarea acestora după peluza ta, vei reuși să scazi nivelul de azot al terenului, astfel râmele nu se vor mai simți ”ca la ele acasă”. Însă, trebuie să știi că această activitatea diminuează activitatea naturală a solului.

Folosește grebla cât de des poți

Greblând gazonul și alte suprafețe din curtea ta, vei păstra locul curat, nu foarte primitor pentru aceste mici creaturi. Tototdată poți construi un sistem de aerare al gazonului, fixându-l și nepermițând acestor creaturi să sape și să formeze galerii.

Analizează sănătatea solului

Și grădina ta merită atenție, cu cât mai multă, cu atât mai bine. Încearcă să verifici ph-ul solului și dacă va fi nevoie adaugă suplimente de sulfat. Viermii nu sunt obișnuiți și nu rezistă în soluri acide. După ce ai adăugat sulfatul, udă solul bine, ca acesta să ajungă cât mai adânc.

Sapă des și adânc

Când poți și ai face bine să poți cât mai des, sapă terenul unde vrei să scapi de râme, astfel că acestea nu vor avea timp să-și construiască galeriile. Dacă deja au făcut șanțuri pe sub gazonul tău, ridică rolele de gazon, sapă bine terenul, astfel încât să distrugi acele șanțuri și apoi pune rolele de gazon în sens invers.

Folosește produse din comerț

Dacă, după toate încercările, râmele insistă să rămână la tine în curte, poți aplica la substanțele chimice care se regăsesc pe rafturile magazinelor de specialitate. Însă, trebuie să știi că aceste substanțe pot afecta terenul pe care le aplici și acesta își va pierde din proprietățile naturale. De asemenea, trebuie să știi să râmele își vor face, curând, drum către curtea ta, din nou.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment