Cum poți câștiga bani dacă ești student

studenti

Să te angajezi, nu e ușor. Mai ales atunci când experiența ta profesională este zero, iar studiile nu-ți permit mai mult de un loc de muncă cu jumătate de normă. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de complicate precum par.

Iată cum poți câștiga bani dacă ești student

1. Call center

Dacă vorbești o limbă străină, poți câștiga bani frumoși într-un call center. Nu e ușor, însă poate fi un bun început pentru cariera ta. Pentru asta ai nevoie de un CV Europass sau te poți înscrie pe site-urile de specialitate (e-jobs, bestjobs) și să aplici la astfel de job-uri. Majoritatea oferă și un program part-time, ideal pentru studenți. Nu uita că trebuie să ai în vedere legislația muncii în care se desfășoară contractul tău de muncă. Înainte de a aplica la orice job e bine să știi ce înseamnă un contract individual de muncă, care sunt contribuțiile tale salariale, obligațiile tale, dar și ale angajatorului, precum și drepturile care ți se cuvin.

2. Uber/Taxify

Dacă ai permis de conducere și o mașină personală, poți lucra pentru Uber și/sau Taxify. Există companii care lucrează în regim de comision, astfel încât tu să nu fii nevoit să înființezi o firmă. Programul ți-l faci singur, iar în ceea ce privește destinațiile, te poți descurca fără nicio problemă folosind Waze-ul.

3. Blogger

Dacă ești pasionat/ă de scris, îți poți face un blog. Singurul inconvenient este faptul că banii nu vor apărea de pe o zi pe alta, ci pe măsură ce reușești să devii urmărit. Te poți înscrie în programul AdSense, implementezi reclamele Google pe blog-ul tău, apoi trebuie doar să începi să scrii.

4. Meditații

Dacă știi orice limbă străină, poți oferi meditații pentru copii. Din nou, intervine avantajul că îți poți face propriul program.

5. Internship

Sunt multe companii multinaționale care caută studenți în practică și chiar oferă un salariu minimum pentru munca depusă. Programul este lejer, poți merge de fiecare dată la facultate, iar banii câștigați ar trebui să fie suficienți pentru a-ți acoperi cheltuielile zilnice. În plus, internship-ul contează în momentul în care începi să te concentrezi pe cariera ta.

Indiferent ce alegi să faci, nu uita că munca nu este o rușine! Mai devreme sau mai târziu, va veni ziua aceea când îți vei aminti cu mândrie de tot ceea ce faci acum. Să nu uităm că oamenii care au o carieră de invidiat în spate, de cele mai multe ori au început de jos.

Succes!

Leave Your Comment