Cum poate fi folosit șofranul ca tratament natural pentru ADHD?

Persoanele care suferă de ADHD (tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție) sau de variantele nediagnosticate ale unor astfel de probleme, care pur și simplu nu le lasă să se concentreze la sarcinile pe care le au de făcut, nu ar trebui să apeleze din prima la medicamente. Iată cum poate fi folosit șofranul ca tratament natural pentru ADHD!

Șofranul folosit în lupta contra ADHD

O nouă cercetare din Iran sugerează că șofranul este unul dintre cele mai interesante condimente din lume. Acesta este la fel de eficient precum numeroase tratamente medicamentoase. Pentru cercetare, doctorii de la Universitatea de Științe Medicale din Teheran au analizat 54 de copii și adolescenți diagnosticați cu ADHD, aceștia având vârstele cuprinse între 6 și 17 ani. Toți pacienții au fost instruiți să ia șofran sau metilfenidat pentru șase săptămâni. La sfârșitul acestei perioade de evaluare, doctorii au evaluat pacienții pentru a vedea care tratament a fost mai eficient.

Aceștia au observat că nu au existat diferențe semnificative în ceea ce privește rezultatele provenite de la copiii și adolescenții care au luat șofran în comparație cu cei care au luat metilfenidat, acest lucru sugerând că șofranul ar putea fi un tratament mai sigur și natural pentru ADHD.

Acesta este un studiu interesant, care a ajuns la o concluzie demnă de luat în calcul în ceea ce privește tratamentele pentru ADHD. În plus, acesta ar trebui să fie urmate de alte cercetări, pentru a se înțelege mecanismul de acțiune.

Știința a arătat că poți folosi șofran și pentru anxietate și depresie, care adesea însoțesc tulburarea ADHD

Șofranul s-a dovedit a fi un remediu puternic și împotriva anxietății, o afecțiune care există la aproximativ 60% dintre persoanele diagnosticate cu ADHD. 30% dintre copiii care suferă de ADHD au, de asemenea, o tulburare de anxietate, în timp ce 50% dintre adulți suferă de ambele afecțiuni. Vestea bună este că șofranul poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală generală.

În medicina tradițională chineză, șofranul este folosit în mod obișnuit ca remediu natural pentru depresie. Un ceai simplu făcut din șofran este făcut pentru calmarea nervilor și îmbunătățirea dispoziției. Un studiu a comparat acest condiment cu imipramina și fluoxetina, două medicamente comune pentru tratamentul depresiei. Conform acestuia, șofranul funcționează la fel sau chiar mai bine decât aceste medicamente, fără toate efectele secundare nocive ale tratamentelor medicamentoase.

Într-un alt studiu, s-a demonstrat că un extract realizat din petale de șofran ajută la reducerea simptomelor de depresie ușoară după o săptămână de utilizare. Din nou, fără efecte secundare nocive.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment