Cum obții mai mult suc din morcovi?

Sucul de morcovi conține vitamina A, fiind benefică în tratatamentul afecțiunilor oculare, respiratorii și infecțioase. Un alt avantaj al sucului de morcovi este că stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolvă formaţiunile canceroase şi are un aport important în menţinerea structurii dinţilor.

Morcovii hrănesc întreg organismul, se adresează atât uzului intern (sub formă de suc), cât şi uzului extern (ca decoct, sub formă de morcov ras, loţiuni din decoct de frunze cataplasme din frunze de morcov proaspete, pisate). Sucul de morcovi constituie cea mai importantă sursă de vitamina A şi provitamina A (binecunoscutul caroten, cu efecte benefice pentru vedere şi piele), pe lângă o serie de alte vitamine: B, C, D, E, G, K. Sucul oferă un bogat conţinut de zaharuri (levuloza şi dextroză), cât şi săruri minerale (fosfor, magneziu, mangan, brom, calciu, cupru, potasiu, sulf, etc.), asparagină şi daucarina.

suc-de-morcoviCât suc de morcovi trebuie să bem?

Se poate consuma dimineața combinat cu alte legume sau fructe, precum mere, lămâie, sfeclă în proporție de 400 – 600 ml suc pe stomacul gol.

Specialiştii recomandă morcovii sau sucul de morcovi ca pe un aliment obligatoriu în alimentaţia zilnică, însă cantitatea zilnică nu trebuie să depășească 400-600 ml. Dacă ții o cură cu morcovi și nu reprezintă un aliment pe care să-l consumi zilnic, îl poți consuma în fiecare dimineață, timp de 3 săptămâni, cu pauză de 4-5 zile.

Morcovii tineri, proaspăt culeşi şi puternic coloraţi au efecte terapeutice mai puternice. Ţine cont de faptul că partea verde de la capătul morcovului nu se foloseşte în prepararea sucului, deoarece poate avea efecte iritative asupra tubului digestiv. De asemenea, e recomandabil să bei sucul cât este proaspăt, fără să-l ţii prea mult la conservat.

Efectele benefice

Dacă lista de boli pentru care se recomandă această băutură miraculoasă – sucul de morcovi – este extrem de largă, calităţile sale terapeutice sunt pe măsură de variate:

– Reîntinereşte celulele

– Stimulează funcţiile hepatice

– Stimulează apetitul, având, în plus, un rol important în procesul de digestie

– Contribuie la creşterea numărului de globule roşii şi la procentajul hemoglobinei

– Întăreşte imunitatea

– Este un important factor de creştere la copii

– Este un factor important ce se opune gastritelor şi ulcerelor gastroduodenale

– Este tonic, remineralizant – Ajută la prevenirea anemiei

-Are rol de reglementator intestinal, antiputrid şi cicatrizant gastric şi depurative

– Este cunoscut că întineritor tisular şi cutanat şi ca un cicatrizant al rănilor

Cum obții mai mult suc din morcovi?

Coaja morcovilor nu se curăță, ci se spală foarte bine în cazul morcovilor tineri și netezi. Se recomandă opărirea lor pentru a-și păstra calitățile mai bine, apoi se dau pe o răzătoare fină și se storc foarte bine cu ajutorul unui tifon.

Dacă nu ești fan suc de morcovi, încearcă să-i cureți și să-i consumi ca atare. Poate fi un bun înlocuitor de ronțăieli între mese, ceea ce te poate scăpa de alimentele nesănătoase.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment