Cum îți îngrijești tenul în sezonul rece – Sfaturi utile de la Andrei Sîrbu

Cum îți îngrijești tenul în sezonul rece – Sfaturi utile de la Andrei Sîrbu

Andrei Sîrbu este terapeut la Miko Beauty Center București și pentru că ne dorim să-ți oferim informații corecte, i-am luat un mic interviu cu privire la îngrijirea tenului în sezonul rece.

Iată cum ar trebui să vă îngrijiți tenul:

Persoanele care au, în mod special un ten sensibil, trebuie să acorde o atenție deosebită acestuia în perioada anotimpului rece.

„În primul rând, exfolierea este necesară deoarece schimbul termic, de la frig la cald și invers usucă tenul, astfel că acest lucru favorizează înmulțirea celulelor moarte. Exfoliază-ți pielea săptămânal și înlătură celulele moarte de la suprafața pielii. Iar pentru un aspect cât mai estetic al pielii, încearcă să faci câteva ședințe de microdermabraziune. Acest tratament cosmetic te ajută să scapi de pete, riduri fine și acnee. Început din timp, tratamentul va da rezultate maxime până la sfârșitul anului.

Este greșită opinia potrivit căreia produsele hidratante nu sunt necesare iarna și chiar afectează pielea în mod negativ. În sezonul rece, folosirea lor este strict necesară, pentru că ziua ne aflăm în încăperi încălzite, iar în camerele dotate cu încălzire centrală aerul devine foarte uscat, de aceea pielea pierde prea multă apă și, bineînțeles, are nevoie de hidratare.

Totuși, toate produsele hidratante se folosesc iarna cu o condiție: acestea se aplică cu cel puțin 30 de minute înainte de a ieși din casă, ideal ar fi să se aplice cu o oră inainte. Crema se aplică prin mișcări delicate și puțin apăsătoare, după 30 de minute excesul de cremă se îndepărtează cu un șervețel. În final, se poate aplica puțină pudră.

Crema hidratantă va menține umiditatea pielii, expusă la frig și vânt, și vă protejează. Se recomandă să alegeți o cremă care nu conține substanțe chimice, care nu usucă sau irită pielea.

Andrei SirbuOdată cu tratamentul cosmetic, hidratează-te și la interior cu ceaiuri de plante cu lămâie și multă apă plată.

Dacă vă spălați cu apă fierbinte imediat ce ați ajuns în casa, de la frig, există riscul ca unele vase de sânge să se spargă. Așa că încercați apa caldă, iar la sfârșit clatiți-vă cu apă rece, dar nu vă ștergeți cu proposul, ci așteptați ca pielea să se usuce natural. După aceea, aplicați crema și machiajul.

Pentru un nivel suplimentar de protecție, folosiți un gel calmant pe bază de aloe vera.

Nu renuntați la cremele cu factor de protecție, care vă protejează de razele nocive ale soarelui. Doar pentru că este frig asta nu înseamnă că razele ultraviolete dispar, mai ales dacă practicați sporturi de iarnă.”

Dacă doriți mai multe informații sau vreți să faceți un tratament cosmetic la cel care are grijă de tenul vedetelor, ne puteți contacta la adresa noastră de e-mail [email protected]

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment