Cum îţi îndrepţi părul fără placă – 3 metode

par drept fără placă

3 metode de îndreptat părul fără placă

Îndreptatul cu placa poate fi modul perfect pentru a obţine un aspect neted şi perfect întins, însă este indicat să stilizezi părul folosind căldura numai la ocazii. Cu toate acestea, multe femei îşi doresc un par drept zilnic, fie că ele îl au uşor ondulat sau chiar foarte creţ de la natură. Iată cum poţi obţine efectul dorit, fără placă…

Pentru această metodă este necesar să te speli pe cap seara, pentru ca părul să aibă timp să se usuce până dimineaţa. După spalarea cu şampon, aplică balsam hidratant, insistând mai ales pe vârfuri, şi lasă-l să acţioneze 3-5 minute. Dacă ai un păr predispus la electrizare, foloseşte un ser special conceput, care să îmblânzească firele rebele, iar periodic aplică o mască hidratantă. Când părul este încă umed, descurcă-l folosind un pieptăn cu dinţii rari, apoi foloseşte un pieptăn des pentru a putea întinde uniform părul. Din acest punct poţi alege una din cele trei variante de îndreptare fără placă.

1. Folosind o perie de păr rotundă, un cleşte mare de păr şi un uscător ce are treapta de aer rece

Separă jumătatea de sus a părului, din dreptul urechilor până în creştet şi prinde părul cu cleştele. Usucă părul rămas folosind peria şi uscătorul, fiecare şuviţă în parte. Dacă ai părul de lungime medie, ţine cont de faptul că în funcţie de cum roteşti peria la vârfuri aşa îţi va sta şi părul, deci dacă vrei un look mai voluminos roteşte către faţă. După ce ai uscat complet prima jumătate, o poţi prinde cu ajutorul unui elastic, pentru a nu amesteca părul cu cel pe care încă nu l-ai uscat. Procedează la fel şi cu părul rămas, iar dacă vrei ca acesta să fie voluminos, ţine suviţele ridicate cu peria, în timp ce îndrepţi aerul rece către rădăcini, în sensul opus poziţiei normale a părului.

par drept fără placă2. Cu ajutorul agrafelor de păr

Din nou, separă părul în două jumătăţi, însă de această dată ca şi cum ţi-ai face o cărare. Dacă preferi un aspect voluminos, încearcă să delimitezi cele două zone printr-o cărare în partea opusă celei pe care o vei vrea dimineaţa. Astfel, după uscare, când vei trasa cărarea obişnuită, părul va avea un aspect mai bogat şi va fi drept în acelaşi timp. După ce separi părul, foloseşte o perie pentru a lipi părul de scalp foarte bine, şi apoi fixează-l folosind agrafele, din 5 în 5 cm, până când ajungi la baza perciunilor, respectiv în zona inferioară a cefei. Procedează aşa cu ambele secţiuni, după care prinde cu agrafe suviţele lungi fie în partea opusă, dacă ai un păr de lungime medie, fie de jur împrejurul capului, dacă ai părul mai lung. Opţional, însă indicat, este să foloseşti o eşarfă subţire pe care să o înfăşori pe cap pentru a păstra părul pe poziţie până dimineaţa şi să nu rişti să se electizeze.

3. Folosind elastice

Aceasta este o variantă de a îndrepta părul fără placă mai puţin indicată pentru cele care au părul foarte creţ, însă care funcţionează pentru femeile cu părul mediu sau lung şi care au părul uşor ondulat. După descurcare, trasează o cărare pe mijloc, piaptănă foarte bine părul în fiecare din părţi pentru a fi neted, şi prinde-l cu câte un elastic, chiar la baza urechii. Coborând pe lungimea părului, piaptănă şi netezeşte în continuare, prinzând din la intervale de câţiva centrimetri un alt elastic, inclusiv la vârfuri. Asigură-te totuşi că elasticele nu sunt prinse foarte strâns, căci rişti să te trezeşti cu părul uşor în valuri.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment