Cum îți dai seama că fostele tale relații te afectează și acum

Relațiile de dragoste ne dau mereu bătăi de cap, nu-i așa? Mai ales cele din trecut, cele pe care am crezut că o dată ce am renunțat la ele, nu ne vor mai deranja, nu le vom simți lipsa și, vom trece peste ele cu brio. Ei bine, se pare că totuși, există și cazuri în care fostele tale relații te afectează și acum.

Am văzut asta la prietena mea, care după ani în care a fost chinuită într-o relație toxică, a decis că este timpul să spună adio acelei persoane dar și relației, în care era total nefericită. Acum, după o perioadă îndelungată, ea încă mai suferă, încă își pune întrebări, încă mai crede că ea e vinovată ca relația nu a mers.

Asta se întâmplă când relația se termină fără a se discuta cauza care a dus la despărțire, fără ca cei doi să descopere ce anume i-a condus pe acest drum.

Poate tu nu îți dai seama, încă, cum te afectează fostele relații, însă dacă simți că te regăsești în ceea ce voi scrie mai jos, trebuie să gândești mai mult la această situație și să-ți pui ordine în gânduri și în sentimente. Trebuie să fii pregătită pentru o nouă relație și nu o poți începe având sechele rămase din fosta relație.

Vorbești des despre el

Dacă ți se întâmplă să vorbești des despre el, îți pot spune doar prietenele tale, care te aud, cum în diferite discuții aduci vorba despre fostul tău. Despre acel bărbat care te-a făcut nefericită și te-a dezamăgit.

Ai momente în care faci asta des? Se pare că tu încă ai probleme nerezolvate și trebuie să îl suni să discutați anumite chestii care au rămas acolo și care te macină dar și pe el.

Încă păstrezi pozele cu el

Dacă nu ai renunțat la amintirile cu el, înseamnă că tu încă speri la o nouă șansă, ceea ce este incorect pentru tine. Nu doar pozele, ci și acel hanorac care miroase a el, cadourile pe care el ți le-a oferit. Tot ce îți aduce aminte de el trebuie scos din viața ta, așa cum ai ales să-l scoți și pe el. Află că o relație care s-a rupt o dată, legată, nu va mai fi niciodată așa cum îți dorești. Renunță la acest gând și focusează-te pe altceva.

Întrebi în stânga și în dreapta de el

Te trezești că îți întrebi prietenele dacă au auzit de el sau dacă l-au văzut de curând, îi verifici contul de facebook să vezi cu cine și pe unde mai iese? Nu este tocmai un comportament sănătos pentru cineva care tocmai a renunțat la o relație și care speră la un nou început. Ce a fost trebuie lăsat acolo unde a avut loc, în trecut.

Încă păstrezi legătura cu mama lui

O suni, te sună, discutați ore întregi despre el, despre relația voastră, despre ce a fost și ce ar fi putut fi? Faci asta pentru că simți că ea te încurajează și e singura care te înțelege, având în vedere că prietenele tale și mama ta îți spun că trebuie să renunți și că el nu este pentru tine.

Dacă vrei să-ți construiești un viitor frumos, fără trecut, fă tot posibilul să lași fosta ta relație acolo, în trecut. Nu ai cum să atragi un alt om lângă tine, un om bun care să te iubească și să te aprecieze, dacă tu nu renunți la ceea ce îți face rău.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment