Cum îți alegi un costum care să-ți vină bine

costum

Nu o dată am văzut bărbați care nu știu cum să-și aleagă un costum Ready to Wear corect, însă există câteva detalii la care trebuie să fii atent atunci când vrei să-ți achiziționezi un costum gata făcut. Cu siguranță, ai observat că un costum care se așază impecabil pe un bărbat îi oferă o atitudine pe măsură și până la urmă, alegerea corectă a acestuia îți poate oferi cheia succesului: la interviu, la întâlniri, la evenimente importante sau la semnarea unui contract.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când îți cumperi un costum:

1. Umerii. Regula numărul 1 este sacoul, fiind primul punct la care privesc ceilalți. Ca un sacou să-ți vină bine trebuie să se așeze bine în primul rând pe umeri. Dacă acesta este prea strâmt, ar trebui să se formeze cute în zona dintre guler și umăr, însă dacă sacoul este prea mare, ar trebui să întrebi un croitor dacă poate modifica sau nu acea zonă. De regulă, acest lucru poate fi posibil numai atunci când croiala sacoului permite. Orice urmă de disconfort la nivelul umerilor este un semn că nu ai ales mărimea potrivită sau că nu ți se potrivește croiala.

2. Gulerul sacoului. Un sacou de calitate se așază unde se termină gulerul cămășii și niciodată nu așezi sacoul peste cămașă. De asemenea, colțurile gulerului de la cămașă trebuie să rămână sub reverele sacoului. Nu uita că există cămăși concepute pentru a fi purtate numai cu sacou, având gulerul mai lat.

costum3. Mânecile sacoului. Regula este una simplă: mânecile trebuie să permită ca manșeta cămășii să iasă din sacou cu 1-2 cm. Un alt aspect important este croiala mănecilor: dacă acestea devin bufante, iar sacoul este cambrat, nu-l cumpăra. Cea mai bună soluție este să te ghidezi după un sacou făcut la comandă și care îți vine perfect.

4. Lungimea sacoului. În cazul bărbaților, există o regulă privind bunele maniere: sacoul trebuie să acopere fesierii. Pentru un plus de confort, alege sacourile cu două despicături laterale în spate.

5. Talia pantalonilor. Pantalonii prea strâmți în talie vor face cute și se vor strânge, însă pe lângă partea estetică, vor fi și foarte incomozi. Atunci când probezi pantalonii ai grijă să ai o rezervă la talie și să fie lungimea corectă.

6. Lungimea pantalonilor. Varianta clasică spune că tivul trebuie să cadă deasupra călcâiului de la pantofi, iar varianta modernă permite pantalonului să arate glezna și șosetele. Atunci când îi probezi, îți recomandăm să îndoi genunchiul și să vezi cât de mult se scurtează.

TIPS: Nu uitați de culoarea ciorapilor, care trebuie să coincidă cu nuanța costumului, dar să aibă o nuanță mai deschisă decât culoarea pantofilor. În stilul business, ciorapii albi sunt excluși.

Sursă foto: pixabay.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment