Cum îți afectează alergiile somnul și ce soluții ai

alergii

Este sezonul alergiilor. De la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, cei alergici se confruntă cu tot felul de simptome. Dacă ești una din acele persoane, află cum îți afectează alergiile somnul și ce soluții ai.

Totul despre alergie

Alergia este o reacție anormală și excesivă a sistemului nostru imunitar atunci când intră în contact cu antigene.

Alergiile sunt prezente încă din antichitate. Hipocrate, spunea în secolul al IV-lea că există alimente care provoacă alergii. Acestea fiind sănătoase și hrănitoare pentru ceilalți oameni care nu sunt alergici.

Această problemă poate fi mediată prin anticorpi sau celule ale sistemului imunitar.

Alergia și insomnia

Alergia, indferent de natura ei, îți va strica somnul și calitatea vieții. Rinitele pe care le dezvolți în timpul unei alergii te vor chinui atât în timpul nopții, cât și ziua.

Histamina produsă de organism pentru a lupta cu alergenii, îți va ține creierul activ în loc să te odihnești. Nopțile vor deveni un chin pentru cei care se confruntă cu așa ceva.

Conform unui articol publicat în Jurnalul Alergiei și Imunologiei, probleme precum astmul și rinitele alergice sunt printre primii factori care influențează starea somnului. Și nu doar a somnului ci și a activității zilnice.

Există persoane care, deși folosesc sprayuri nazale și picături, tot nu reușesc să scape de nasul înfundat. Astfel, somnul devine o corvoadă pe toata durata sezonului de alergie.

Asta se întâmplă la persoanele alergice la polen. Pentru că cele alergice la un anumit aliment se pot feri și nu au niciun fel de problemă.

Cum îmbunătățești calitatea somnului în sezonul alergiilor?

În primul rând, trebuie să mergi la alergolog. Trebuie să afli la ce anume ești alergică și să primești tratamentul de la acesta. Tratamentul, mai mult ca sigur, constă în antihistaminice. Acestea vor diminua simptomele, chiar dacă nu le va înlătura cu totul.

Scapă de hainele și încălțăminte, atunci când intri în casă. Pe hainele tale se regăsește polen în cantități foarte mari. Ai grijă să nu îl duci în casă și să-l respiri și acolo. Dezbracă-te și bagă hainele la spălat.

Nu usca hainele pe balcon sau în curte. În timpul sezonului usucă hainele în casă. Nu vrei ca tot polenul din aer să poposească pe hainele proaspăt spălate pe care le vei îmbrăca. Dacă faci asta să te aștepți la agravarea simptomelor.

Achiziționează un filtru de aer care să-ți curețe casa. Va trebui să stai cu geamurile închise cât de mult poți și cu filtru de aer pornit. Dacă afară simptomele se agravează, casa trebuie să-ți fie oază de liniște, curată și fără polen.

Ai grijă ce activități întreprinzi înainte de somn. Pentru că te confrunți cu insomnia, trebuie să-ți îmbunătățești rutina de seară. Evită telefonul, tableta și televizorul cu cel puțin o oră înainte de a te băga în pat. Alege o carte care te relaxează. Pune-ți muzică de relaxare și bea un ceai cald.

Ai grijă ce medicamente iei. Unele dintre ele dau stări de somnolență. Ia-le pe acelea seara și nu ziua. Altele obișnuiesc să perturbe somnul. Fă în așa fel încât acestea să te ajute și nu să-ți înrăutățească starea.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment