Cum îndepărtezi petele de ojă

Petele de ojă dau bătaie de cap oricui, fie ele pe tot felul de țesături, mobilă sau haine, însă atunci când se întâmplă asta, trebuie să acționezi rapid.

Nu este chiar atât de dificil pe cât pare să îndepărtezi petele de ojă de pe lemn, haine sau chiar covoare, secretul este să nu aștepți ca oja să se usuce. Știai că poți elimina aceste pete cu ajutorul unor produse pe care deja le ai în casă?

Iată cum îndepărtezi oja de pe covoare, mobilă sau haine:

1. Ojă pe covor:

cum-indepartezi-petele-de-ojaȘtii deja cât este de comod să stai pe un covor pufos și să-ți faci manichiura, dar ce faci dacă ai scăpat ojă pe covor? Dacă ai un covor în nuanțe deschise, poți curăța petele de ojă cu un dizolvant fără acetonă. În cazul în care covorul are culori închise și crezi că dizolvantul va îndepărta inclusiv culoarea covorului, pulverizează alcool sau fixativ de păr și șterge cu un burete curat sau șervețele din hârtie. Procedura se repetă până când se îndepărtează complet petele de ojă.

2. Pete de ojă pe haine:

Este cea mai comună pată pe care o poți face cu oja pentru că de multe ori ținem sticla cu lacul de unghii între genunchi. Primul lucru de care trebuie să
ții cont este tipul de țesătură: naturală (bumbac, mătase, lână) sau sintetică. Țesăturile reacționează diferit în contact cu dizolvantul, de aceea se recomandă să testezi dizolvantul pe o suprafață mică și să vezi dacă țesătură se strică. Fixativul de păr rămâne o soluție sigură în continuare, însă dacă pata este profundă și pe o suprafață mare, se recomandă să duci hainele la curățătorie, unde au soluții de curățare speciale.

3. Ojă în păr:

Nu se întâmplă atât de des să îți murdărești părul cu ojă și poți evita să se întâmple asta dacă îl prinzi de fiecare dată când îți faci manichiura. Dacă totuși l-ai murdărit cu ojă, aplică pe o dischetă din bumbac dizolvant fără acetonă și șterge-l ușor. Dacă oja s-a uscat deja pe păr, poți aplica balsam sau ulei, până când oja se va sfărămița.

4. Pete de ojă pe parchet:

Este dificil să scoți petele de ojă de pe parchet sau orice suprafață din lemn și în afară de acest aspect, lacul de unghii distruge orice suprafață din lemn. Din fericire, fixativul de păr poate face minuni și în acest caz. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi o cantitate considerabilă peste oja lipicioasă, aștepți 20 secunde, apoi ștergi cu o cârpă uscată sau un burete. Procedura se repetă până când pata de ojă se îndepărtează.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment