Cum funcționează ovarele în funcție de vârstă

Tu știi ce se întâmplă cu ovarele tale?

Femeile se nasc cu ovarele care au un anumit număr de ovule. Cu cât înaintează în vârstă, se diminuează cantitatea și calitatea acestora. Vârsta nu este un factor pe care să îl poți controla. Dacă vrei să ai un copil sau încă unul și ești într-o relație, poți avea o discuție cu partenerul tău mai bine mai devreme, decât să fie prea târziu. Și vârsta tatălui poate avea un impact asupra șanselor de concepție, timpului sarcinii, riscului de avort spontan și stării de sănătate a copilui. Cu cât înaintează mai mult în vârstă, unei femei îi va lua mai mult timp să conceapă un copil, iar riscul de a nu putea rămâne însărcinată crește. De asemenea, crește și riscul de avort spontan, precum și complicațiile din timpul sarcinii. De aceea, ar trebui să ții cont de schimbările pe care le suferă corpul tău pe măsură ce îmbătrânește. Uite cum funcționează ovarele în funcție de vârstă!

În momentul în care împlinești 20 de ani, ovarele tale mai au aproximativ 100 000-200 000 de ovule din totalul de 1-2 milioane de la naștere. Însă ceea ce ar trebui să te intereseze este calitatea și nu cantitatea lor. Când te apropii de vârsta de 30 de ani, vei observa o diminuare treptată a fertilității. Șansele de 75% de a rămâne însărcinată sunt încă de partea ta. Femeile cu vârsta trecută de 30 de ani pierd aproximativ 1000 de ovule la fiecare menstruație. În jurul vârstei de 40 de ani, procentul fertilității este de 50%.

Cum-funcționează-ovarele-în-funcție-de-vârstăÎmbătrânirea ovarelor în rândul femeilor variază, după cum ne dăm seama din oscilațiile vârstei de menopauză. S-a demonstrat că aproximativ 10% din populația totală de femei prezintă o îmbătrânire ovariană prematură. La femeile tinere, diagnosticul este frecvent trecut cu vederea, deoarece parametrii funcției ovariene se află încă în limite considerate în mod tradițional normale.

Te poți consulta cu medicul de familie pentru a te îndruma către niște teste ce pot detecta anomaliile ovariene subtile în stadiile precoce. Diagnosticarea la timp a îmbătrânirii ovarelor premature va ajuta la înțelegerea funcției ovariene în funcție de vârstă.
Din cauza faptului că pacienții diferitor centre de fertilitate variază în ceea ce privește severitatea compromiterii ovariene, testele funcției ovariene nu sunt universal aplicabile.

Însă, de multe ori, poți afla de îmbătrânirea prematură a ovarelor în momentul când îți dorești să faci un copil și cauți sursa infertilității. Așa că vei merge la un medic specialist, care te va supune unor teste pentru a afla dacă este vorba de infertilitatea ta sau a partenerului. Dacă este vorba de tine, pasul următor e să încerci să previi agravarea acesteia. Studiile au arătat că anumite suplimente naturiste care conțineau hormonul obținut sistetic DHEA au ajutat în cazul îmbătrânirii ovariene. De asemenea, aceștia recomandă și un stil sănătos de viață, tratarea bolilor care duc la apariția afecțiunii. Alți cercetători au ajuns la concluzia că femeile care alăptează au un factor de protecție mai mare împotriva afecțiunii, reușind să prelungească activitatea ovariană.

Cunoști asemenea cazuri de îmbătrânire prematură a ovarelor? Împărtășește-ne ce simptome ți-au dat de gândit și de ce îndrumare medicală ai avut parte.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment