Cum folosești vaselina cosmetică

Vaselina se obține din țiței, fiind același produs care lubrifiază motorul unui autoturism, însă acest produs stă la baza unor unguente de excepție și se poate folosi ca atare.

În România nu este la fel de mult folosită precum în alte țări, deși vaselina este un emolient deosebit, hidratează buzele crăpate, tratează afecțiunile cutanate și poate preveni chiar sângerările nazale. Dermatologii chiar recomandă vaselina în timpul iernii pentru că este mai densă și hidratează foarte bine mâinile și picioarele uscate.

Iată cum poți vaselina cosmetică:

1. Balsam de buze:

Un strat subțire de vaselină este perfect în sezonul rece, mai ales atunci când ți se crapă buzele și te ustură. Poți achiziționa oricând de la farmacie vaselină în recipiente mici, pe care să le ai mereu în geantă.

2. Cremă hidratantă:

Pe lângă proprietățile hidratante, vaselina folosită în loc de cremă, întinerește pielea datorită surplusului de colangen. Singurul dezavantaj pe care îl are este unsoarea, dar merită orice efort.

3. Demachiant:
Vaselina îndepărtează orice urmă de machiaj, chiar și acele farduri rezistente la transfer. În afară de acest aspect, pielea ta va fi curată și hidratată.

4. Întărește genele:

Dacă ți se pare că rimelul tău este prea agresiv cu genele, poți folosi vaselină. Cu ajutorul unei perii de gene, aplică vaselină și vei avea gene mai strălucitoare și mai groase pe tot parcursul zilei. Unii specialiști în beauty susțin că genele tale vor deveni lungi și mai dese dacă aplici vaselină în fiecare seară, înainte de culcare.

5. Smokey Eyes strălucitor:

Poți obține acest machiaj cu ajutorul unui creion negru sau maro peste care adaugi puțină vaselină. Tot ce trebuie să faci este să-l întinzi până când obții efectul de Smokey Eyes.

6. Calmează pielea după epilare:

Orice formă de epilare ai alege, știi că irită pielea. Dacă aplici puțină vaselină pe zona epilată, vei avea o piele mai fină și mai hidratată.

Cum-folosesti-vaselina-cosmetica7. Exfoliant natural:

Așa cum poți amesteca ulei de măsline cu zaț de cafea sau sare de mare pentru un exfoliant natural, așa poți folosi și vaselina. Singura diferență va fi pielea mult mai hidratată după ce ai exfoliat pielea.

8. Proteajează-te de vopsea:

Atunci când te vopsești pe păr există posibilitatea să te pătezi pe frunte, urechi, gât sau chiar pe mâini. Dacă aplici un strat subțire de vaselină pe aceste zone, petele se vor îndepărta imediat.

9. Previne sângerările nazale:

Dacă ești predispus la sângerările nazale sau iritații, aplică întotdeauna un strat subțire de vaselină în interiorul nărilor și mucoasa nazală va rămâne umedă, mai ales atunci când călătorești cu avionul.

10. Previne alergiile la polen:

Dacă ai alergie la polen, poți preveni dacă aplici puțină vaselină în interiorul nărilor. Astfel, vei împiedica sporii de polen să pătrundă în căile respiratorii.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    ADINA

    Superb si în cît timp ai rezultatul cu vaselina daca îl pui pe gene mulțumesc salutare din Grecia

Leave Your Comment