Cum folosești corectorul pentru cearcăne

Dacă ai cearcăne sau pete pe față, știi cât de greu este să le acoperi, atfel încât să te prezinți cu un ten impecabil. Corectorul nu ar trebui să lipsească din portfardul niciunei femei, însă în afară de acest aspect, trebuie să știi cum să aplici corectorul.

Iată câteva trucuri de care trebuie să ții cont:

1. Aplică fondul de ten înainte: dacă nu ai niște cearcăne foarte închise, aplică întâi fondul de ten și abia apoi corector pentru cearcăne sau pete. Astfel vei folosi o cantitate mai mică.

2. Dacă ți s-a terminat corectorul: uneori se întâmplă să rămâi fără produse cosmetice când ți-e lumea mai dragă. Totuși, dacă ai rămas fără corector, punctează puțin fond de ten pe zona cu probleme, așteaptă un minut să se usuce, apoi întinde. Dacă faci asta, fondul de ten se va usca și va avea consistența unui corector.

3. Alege corectorul potrivit: există trei nuanțe de corector destinate diferitelor probleme: dacă ai cearcăne albăstrui, trebuie să alegi un corector roz sau ded culoarea piersicii, iar pentru pete roșii sau coșuri, se folosește corectorul verde.

4. Triunghi pentru cearcăne: majoritatea punctează zona anticearcănelor, însă corect este să aplicați în formă de triunghi, apoi completați ușor. Astfel, eviți să ai o luminozitate nenaturală în zona ochilor.

5. Presează cu degetul: pentru a întinde perfect corectorul trebuie doar să presezi zona cu buricul degetului, astfel corectorul se încălzește și se întinde perfect.

6. Pudră peste corector: dacă ai tenul acneic și vrei să ascunzi cu ajutorul unui corector, aplică unul în nuanțe de verde, apoi folosește puțină pudră pentru a estompa aspectul lucios și pentru a se păstra pentru mai mult timp efectul corectorului.

7. Luminozitate pentru ochi: dacă vrei să scoți în evidență culoarea ochilor, aplică puțin corector cu două tonuri mai deschise decât pielea ta în colțul interior al ochiului. Vei arăta mai tânără, mai odihnită și cu un aspect natural.

cum-folosesti-corectorul-pentru-cearcane8. Conturează-ți sprâncenele: după ce ai aplicat fard pentru sprâncene, poți face un contur exterior din corector. Sprâncenele tale vor arăta perfect și ușor dramatice.

9. Fixează machiajul: dacă aplici puțin anticearcăn pe pleoapă, machiajul va rezista mai mult. Ai grijă la cantitatea aplicată pentru că există riscul să se adune la cute.

10. Anticearcăn pentru nas: atunci când ești obosită, semnele nu apar doar în zona cearcănelor, ci și în zona nasului. Aplică un strat subțire de anticearcăn pe lungimea nasului.

11. Pensulă din bumbac: dacă nu ești obișnuită cu presiunea necesară pentru a întinde corectorul, poți folosi o pensulă cu vârful din bumbac.

12. Bețișoare cu vată: pentru zonele în care se adună corectorul, trebuie să folosești un bețișor cu vată, astfel încât să șterg produsul în exces.

13. Corecteaza machiajul Cat Eyes: dacă ai trasat o linie prea groasă cu dermatograf, poți corecta cu ajutorul anticearcănului. De asemenea, poți aduce un plus de luminozitate.

14. Buze mai mari: aplică puțin corector cu o pensulă fină pe conturul buzelor și ușor sub contur și vei obține buze cu volum. De asemenea, acest truc te ajută să nu-ți curgă glossul sau rujul.

15. Luminozitate pentru buze: dacă vrei să adaugi un strop de lumină pe buze, punctează cu degetul puțin corector în mijlocul buzelor, apoi aplică glossul preferat.

16. Conturează-ți clavicula: dacă ai un eveniment important și vei purta o rochie fără umeri, conturează-ți clavicula cu un anticearcăn deschis și unul cu două nuanțe mai închise.

Sursă foto: Lisa Eldridge

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment