Cum faci o persoană să te placă? 10 trucuri psihologice

În ziua de azi, prieteniile se construiesc ușor, atât online, cât și offline. Cu toate astea există oameni cărora le este mai greu să-și facă prieteni. Pentru ei am aflat 10 trucuri psihologice pe care să le folosești și să le pui în practică pentru a face o persoană să te placă.

Se întâmplă ca o anumită persoană să-ți placă și să-ți dorești să-ți devină prieten. Poate cel mai bun prieten. Însă acest lucru nu este deloc ușor. Mai ales dacă nu vă cunoașteți încă.

Înainte de orice, asigură-te că într-adevăr vrei ca acest om să facă parte din viața ta. Odată ce v-ați împrietenit, lucrurile se pot complica. Poate nu este persoana la care te așteptai și vor urma câteva dezamăgiri. Ca în orice relație, atunci când intri, trebuie să te aștepți la orice.

Dacă într-adevăr vrei ca această persoană să facă parte din cercul tău de prieteni, iată care sunt trucurile psihologice pe care le poți folosi:

1. Intră în cercul lui de prieteni.

Dacă nu v-ați cunoscut încă și nu știi cum să i te prezinți, încearcă să te prezinți prietenilor săi. Aceștia sunt calea perfectă spre prietenia ta cu el. Cucerește-i prietenii și îți va deveni și el prieten.

2. Petrece cât mai mult timp în jurul acestei persoane.

Pentru a-i afla pasiunile și multe alte lucruri despre aceasta, trebuie să petreci cât mai mult timp cu ea. Să descoperi dacă împărtășiți aceleași hobby-uri, dacă citiți aceleași cărți sau ascultați același gen de muzică. Aceste mici detalii vă vor lega din ce în ce mai mult.
Timpul petrecut împreună te va ajuta să construiești cele mai frumoase amintiri cu această persoană.
Un studiu realizat de MIT demonstrează că două sau mai multe persoane care petrec mult timp împreună, chiar de nu-și doresc, ajung prieteni.

3. Copiaz-o

Această strategie se numește oglindire și presupune să analizezi și să copiezi comportamentul celeilalte persoane. Când vorbești cu aceasta, urmărește-l atent cum vorbește, cum gesticulează și cum reacționează la anumite informații.
Când persoana respectivă observă că și tu reacționezi la fel, te miști la fel, inconștient va crede că faci parte din viața lui și ceea ce este el.
Totuși, ai mare grijă să nu exagerezi. Dacă o vei face riști să-l înlături pe celălalt în loc să-l aproprii de tine.

4. Complimenteaz-o și fă-o să râdă

Oamenii preferă să stea în preajma celor care sunt fericiți și care le provoacă o stare de bine. Fă în așa fel încât să îndeplinești această cerință.
Vorbește despre ea și despre ceilalți oameni de bine. Gretchen Rubin, autorul cărții ”Proiectul Fericirii”, spune că ”ceea ce spui despre ceilalți influențează modul în care te văd ceilalți”. Așadar, ai grijă ce și cum vorbești.

5. Arată-ți defectele

Din când în când, arată-i că nu ești perfect. Mai bine le descoperă în timp, pe rând, decât pe toate o dată. O persoană perfectă tot timpul, trezește suspiciuni.
Eliot Aronson a descoperit că defectele unei persoane sunt cele care atrag și care o fac specială în fața celorlalți. Așa că nu te feri să-i arăți acestei persoane pe care o placi că și tu ești om și greșești.

6. Arată-i că o vezi exact așa cum își dorește să fie văzută

Oamenii vor să fie văzuți altfel decât sunt. Își ascund defectele față de ceilalți, acționează diferit când sunt în jurul oamenilor și toate aceste lucruri doar pentru a fi percepuți așa cum își doresc.
Cu siguranță și viitorul tău prieten este la fel. Acționează în consecință.

7. Spune-i un secret.

Se spune că secretele construiesc prietenii. O dată ce i-ai spus un secret, ceva ce știi doar tu și ea. Acest mic secret vă va lega pe viață. Sau cel puțin până ce acesta este dezvăluit și altor persoane.
Acest detaliu, faptul că-i dezvălui un secret, te va ajuta să afli dacă este o persoană de încredere și dacă merită să-ți fie prieten.

8. Poartă-te ca și cum deja sunteți prieteni

Există un fenomen psihologic care se numește ”reciprocity of liking” și spune că dacă ne gândim că cineva ne place, tindem să-i placem și noi.
Vorbește-i frumos, fă-i complimente și în timp vei observa cum relația se leagă.

9. Las-o să vorbească despre ea

Dacă această persoană este genul căreia îi place să vorbească despre orice subiect și despre ea, las-o să o facă. Se va simți bine în preajma ta și va vrea să petreacă mai mult timp cu tine.
De asemenea, te va ajuta să o cunoști pe aceasta și să știi dacă veți fi sau nu prieteni pe viață.

10. Ascult-o și oferă-i sfaturi

Toți avem nevoie de cineva care să fie acolo pentru noi mereu, să ne asculte și să ne sfătuiască în cel mai grele momente din viața noastră. Cu siguranță și persoana pe care o vrei ca prieten are astfel de momente și ar aprecia ca tu să-i fi alături. Doar fii acolo pentru ea!

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment