Cum faci cel mai bun salam de biscuiți?

salam de biscuiti

Rețeta de salam de biscuiți provoacă oricui amintiri plăcute din copilărie. Este cumva desertul pe care toată lumea îl iubește pentru că ne trimite imediat într-o călătorie plăcută din copilărie.

Cel mai bun salam de biscuiți conține cacao, rahat, nucă de cocos, lapte și stafide, fiind rețeta clasică, dar și cea mai gustoasă. De asemenea, mai poți combina salamul de biscuiți cu fistic, bucăți de ciocolată, caise sau prune uscate.
Pentru biscuiți trebuie să-i alegeți pe cei mai duri, care să nu-și piardă forma atunci când adăugăm lapte fierbinte cu cacao.

salam de biscuiti

Ingrediente pentru un salam de biscuiți:
– 250 ml lapte
– patru linguri de zahăr
– șase linuri de cacao
– esență de rom
– 250 grame de unt
– 600 grame de biscuiți duri
– rahat (opțional)

Mod de preparare:

Se pune pe foc laptele cu cele patru linguri de zahăr și cacao. Se ține pe foc cât să se dizolve zahărul, apoi se pune oala deoparte și se adaugă untul tăiat cubulețe și o linguriță de esență de rom. Se amestecă până când se topește untul și devine un sirop omogen. Folosiți întotdeauna o lingură de lemn.

Peste amestecul obținut se adaugă biscuiții zdrobiți cu mâna (atenție să rămână bucățile suficient de mari), rahat (100 grame), bucățele de ciocolată sau orice altceva vă place.

Conținutul se rulează în folie și se lasă la frigider peste noapte. Se poate servi după câteva ore de stat la frigider.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment