Cum e să fii blondă

blonda

Știi cum e. Ai părul drept, plângi după creț. Îl ai creț, plângi după părul drept. Așa suntem noi, femeile. Niciodată nu suntem mulțumite de ceea ce avem.

Una peste alta, o schimbare este întotdeauna binevenită. O schimbare în bine, evident.

Să revenim. Am părul drept, subțire și moale. Ceea ce înseamnă că, a doua zi după ce l-am spălat, pare lins de vacă. Adică e lipit de scalp și pe cuvânt dacă există femeie căreia să-i placă părul lipsit de volum. Prima soluție care mi-a venit în cap? “Spală-l mai des, Cosmino!”. Ceea ce am și făcut până când am ajuns să-l spăl aproape zilnic. În fața unui asemenea inamic al frumuseții, asta nu mai e o problemă. Îți faci timp, îți speli părul zilnic și ai grijă să-l usuci cu un uscător de păr cu ioni.

Dar când te faci blondă și îți spune hairstylista că trebuie să-l speli mai rar, să folosești ulei de păr și tratamente sofisticate de hidratare, ce faci?

Regreți că te-ai făcut blondă.

Nu pentru mult timp pentru că, din fericire, există o hairstylistă nebună (în sensul bun), care după ce te convinge să renunți la veșnicul șaten, găsește și o soluție pentru problema mea cu lipsa volumului. “Hai să te fac creață!”. “Eww, nu. O să par grasă și bătrână.” Nu mă întrebați cum am ajuns eu la concluzia asta, dar asta credeam.

După lungi explicații, înțeleg că optând pentru părul creț, am volum pentru mai multe zile și nu mai sunt nevoită să-mi spăl părul atât de des, deci părul meu nu va mai arăta ca o mătură. Zic, fie! Oricum nu e ca și cum mi-aș face permanent, ca pe vremea bunicii. Nu-mi place, îl spăl și gata! Și mi-a plăcut! După vreo 5 zile, mă întorc la salon, tot pentru creț. Hairstylista îmi atrage atenția din nou:Nu e bine, e prea des! Bagi placa de maxim două ori pe lună până ți mai întărește firul de păr.” Aha. Și ce fac? Fără creț, fără spălat zilnic pe păr și fără volum? Așa m-am pricopsit cu o perie rotativă pe care am ignorat-o atâția ani, dar care este absolut minunată pentru cele două mâini stângi ale mele. Știe să facă și bucle și volum.

Așadar, dacă ești blondă și ai părul subțire, moale și fără volum, există soluții! Și dacă nu ești blondă, visezi la asta, dar te gândești că n-ai șanse, cere-mi numărul hairstylistei. O să-ți bage mințile-n cap! În altă ordine de idei, e mișto să fii blondă. Vrei nu vrei, nu ieși din casă fără ruj pe buze, altfel o să arăți ca o figurină din ceară, ca alea din  Muzeul Madame Tussauds, dar fără machiaj!

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment