Cum combini culorile pentru o manichiură perfectă

manichiura ombre

Chiar și cea mai simplă manichiură poate arăta incredibil dacă știi cum să combini culorile corect, iar acesta este primul pas pentru un design creativ și simplist.

În 2015 se poartă inelele multiple pe degete așa că este important să acorzi o atenție mai mare modului în care alegi să-ți faci manichiura: o culoare simplă poate fi plictisitoare, pe când combinațiile nereușite de culori, pot fi un adevărat dezastru.

1. Tehnica Ombre:

Este una dintre cele mai simple moduri de a combina două nuanțe în tonuri diferite și presupune crearea unei tranziții frumoase și armonioase. Manichiura Ombre înseamnă schimbarea în gradul de saturație a culorii principale, prin urmare, trebuie să folosești două tonuri diferite de aceeasi culoare. Tehnica mai este cunoscută și sub numele de monocromatic, însă te poți juca și cu alte tonuri potrivite din aceeași gamă de culori.
De exemplu, dacă albastru este nuanța de bază o poți combina cu albastru-violet sau verde. Important este să păstrezi regula de aur: o nuanță deschisă și una închisă.

manichiura ombre

TIPS: Aplică întotdeauna un lac de unghii transparent la final, astfel încât cele două tonuri să se amestece natural între ele.

Dacă tehnica Ombre este prea complicată pentru tine, te poți juca cu nuanțe în diferite tonuri pe fiecare unghie în parte, astfel încât să obții o tranziție de culori de la degetul mare până spre degetul mic, în caz contrar, poți picta numai degetul inelar cu un glitter auriu sau argintiu.

culori manichiura

2. Reguli generale de combinare a culorilor:

Indiferent de tehnica pe care o alegi, trebuie să știi ce culori poți combina și ce nu pentru a evita aspectul de prost gust. De asemenea, este important să diferențiezi culorile reci de cele calde. În acest sens, în cazul în care oja are o tentă de galben sau roșu, înseamnă că este o culoare caldă, pe când cele cu tonuri diferite de verde sau albastru sunt nuanțe reci. Regula generală este să combini culorile calde cu alte tonuri calde, iar pe cele reci nu alte nuanțe reci. Evită întotdeauna folosirea unei nuanțe calde cu una rece de aceeași culoare, cum ar fi verde-albăstrui cu verde-gălbui.

Iată cum combini culorile pentru o manichiură impecabilă:
Alb: este o culoare versatilă și poate fi combinată cu orice altă culoare, însă cea mai bună combinație este alături de albastru, roșu și negru.
Bej: se potrivește foarte bine cu albastru, maro, verde-smarald, negru, roșu și alb.
Gri: este o culoare neutră și se potrivește foarte bine cu alte culori pretențioase, precum roz, albastru, fuchsia și roșu.
Roz: este o culoare girlie și poate fi combinată cu maro, alb, verde-mentă, verde-măsliniu, gri, turcoaz, vișiniu și albastru pal.
Fuchsia: cele mai bune culori pentru nuanța de fuchsia sunt gri, galben-maroniu, verde-lime, verde-mentă și maro.
Roșu: o culoare pasională se potrivește foarte bine cu galben, alb, maro, verde, albastru și negru.
Burgundy: se potrivește cu albastru, verde-mentă, bej și gri.
Roșu zmeură: se combină foarte bine cu alb, negru și roșu trandafiriu.
Maro: poate fi asortat cu albastru, bej, roz, galben, verde și bej.
Portocaliu: cele mai bune culori în combinație cu portocaliu sunt albastru, indigo, violet, violet închis și alb.
Galben: poate fi combinat cu albastru, lila, violet, gri sau negru.
Galben lămâie: arată foarte bine alături de vișiniu, maro, albastru și gri.
Verde deschis: poate fi asociat cu maro auriu, roz, portocaliu închis, bleumarin sau gri.
Verde: se potrivește cu maro-auriu, portocaliu, verde deschis, galben, negru și bej.
Turcoaz: cele mai bune nuanțe pe care le poți asorta cu turcoaz sunt fuchsia, vișiniu, galben, maro și mov închis.
Bordeaux: este o culoare elegantă și paote fi asortată cu albastru-verde, gri și roz.
Negru: este o culoare versatilă și elegantă pe care o poți asorta cu nuanțe de portocaliu, roz, verde, alb, roșu, lila sau galben.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment