Cum asortezi mobila de bucătărie cu gresia și faianța

Bucatarie

Se vorbește des despre cum să mobilezi casa și atât de rar despre finisaje, însă este fără dar și poate una dintre cele mai importante etape din procesul de amenjare și decorare a apartamentului.

În continuare, voi puncta câteva reguli de bază, astel încât să poți lua cea mai bună decizie pentru amenajarea bucătăriei. Nu uita că un decor plăcut se obține când toate elemente care stau la bază se îmbină armonios.

Iată cum asortezi mobila de bucătărie cu gresia și faianța:

1. Alege gresia și faianța în funcție de culoarea pe care o are mobilierul

Nu te lăsa purtat de val și alege întotdeauna finisajele gândindu-te la următorii pași. Așa că întreabă-te următoarele: Ce stil vrei să abordezi? Să fie unul minimalist? Sau poate unul călduros? Folosești mobilă deschisă la culoare sau preferi o mobilă închisă?
O gresie de bucătărie, dar și faianța trebuie să fie în armonie cu mobila și electrocasnicele. Așadar, oricât de mult ți-ar plăcea finisajele multicolore, întreabă-te dacă nu cumva vei obține o bucătărie prea încărcată.
O mobilă albă, de exemplu, îți permite să folosești orice nuanță de gresie și faianță. Dacă optezi pentru electrocasnice cu un design modern, în nuanțe metalice, atunci poți folosi gresia și faianța în nuanțe de gri.
O bucătărie clasică, în nuanțele lemnului se potrivește cu o gresie și faianță în tonuri deschise de nude, maro, albastru pastel, galben pal sau chiar olive.

2. Alege gresia și faianța în funcție de stilul de amenajare

Așa cum spuneam, nu doar culorile sunt importante, ci și stilul în care vrei să-ți amenajezi casa.
Dacă optezi pentru decorațiuni moderne, atunci este recomandat să alegi o faianță cu plăci mari, cu aspect lucios sau mat. Dacă preferi stilul clasic, cea mai potrivită faianță este cea cu plăci de dimensiuni mici (10×10) sau plăci înguste, de tip subway.

3. Alege produse de calitate

Nu schimbi foarte des gresia și bucătăria, așa că nu face excepție de la calitate. Atât gresia, cât și faianța trebuie să fie rezistente, astfel încât, odată cu trecerea timpului, acestea să nu fie afectate. Atunci când te duci să cumperi finisajele pentru bucătărie, ține cont că acestea trebuie să aibă câteva caracteristici esențiale: rezistența la absorbția apei, rezistența la principalii agenți chimici, rezistența la greutate și loviri și rezistența la abraziune.

Iată câteva idei de gresie și faianță din care te poți inspira, în funcție de stilul de amenajare și culoarea mobilei:

Bucatarie
Foto: Pinterest
gresie
Foto: Pinterest

Ție ce gresie de bucătărie îți place cel mai mult?

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment