Cum ar trebui să îți cureți și organizezi congelatorul

Este important să îți cureți și să îți organizezi congelatorul cel puțin o dată pe an. Congelatorul tău ar trebui să fie plin cu alimente care îți aduc fericire, nu resturi înghețate și pizza congelată. Iată ce trucuri poți aplica și tu când vine vorba de organizarea congelatorului!

Trucuri care te ajută să îți cureți și organizezi congelatorul

Nu ar trebui să te ferești de alimentele congelate. Acestea sunt o soluție importantă când vine vorba despre alimentația sănătoasă, ajutându-te să eviți ieșitul în oraș pentru a mânca de multe ori sau comandatul alimentelor de la fast food. Congelatorul tău poate ține foarte multe alimente bune, perfecte pentru momentele în care nu ai altceva gătit în casă. Pentru a face loc mâncărurilor pe care vrei să le mănânci și pentru a evita mutarea alimentelor pe care le eviți dintr-o parte în alta a congelatorului, poți aborda situația din perspectiva specialiștilor. Iată ce sfaturi au oferit aceștia!

3 pași care te ajută să ai un congelator curat și organizat

1. Fă curat

Pentru a profita cât de mult se poate de secțiunea alimentelor congelate, trebuie să înțelegi mai întâi cât de mult pot fi păstrate acestea în congelator. Preparatele care conțin carne și pește nu ar trebui să stea mai mult de șase luni, iar fructele și legumele pot rezista până la un an în stare congelată. Dar fii sincer cu tine! Dacă aștepți un an întreg pentru a mânca un aliment, probabil că nu vrei să îl mănânci. Așa că de ce l-ai mai ține?

2. Investește în organizare

De câte ori ai fost nevoit să arunci o pungă cu alimente congelate neidentificate? Probabil că erau prea înghețate pentru a-ți da seama, ca să nu mai spunem că erau cristalizate și nu mai puteai să le mănânci. Este important să investești în recipiente de sticlă solide, cu capace, astfel încât alimentele tale să nu aibă parte de degradare. În plus, recipientele din sticlă sunt mult mai ușor de curățat.

3. Alege alimentele potrivite

Odată ce arunci alimentele vechi și le organizezi pe celelalte, poți începe să alegi și alte alimente hrănitoare, perfecte pentru congelare. Poți avea mereu o pungă cu legume și una cu creveți în congelator. De asemenea, poți congela și preparate pe care le faci, precum diferite tipuri de quiche sau chiar și ciorbă. Acestea vor fi perfecte când îți este poftă de ceva sănătos și nu ai timp sau răbdare pentru a găti.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment