Cum alegi sutienul potrivit în funcție de ținută

sutien in functie de tinuta

Sutienul potrivit pentru fiecare ţinută

Fie că vorbim de o ţinută casual, potrivită unei zile libere sau unei runde de cumpărături, o ţinută office destinată orelor pe care le petreci la serviciu sau o rochie de seară pe care urmează să o îmbraci la o ocazie specială, majoritatea femeilor aleg sutienul ca şi lenjerie de corp care să însoţească aceste outfit-uri.

Dar nu orice sutien este potrivit oricărei ţinute, iar din acest motiv au apărut diferite tipuri de sutiene menite să treacă neobservate, sau dimpotrivă, să atragă atenţia prin modele şi culori îndrăzneţe, acestea din urmă fiind pentru cele mai curajoase dintre voi.

Sutienul pentru tricou

Acest tip de lenjerie este dedicat ţinutelor casual, după cum sugerează şi numele, este croit în linii simple, oferă susţinere prin existenţa unei sârme la baza fiecărui sân, şi este lipsit de detalii şi imprimeuri care ar putea fi zărite printr-un tricou ceva mai transparent sau subţire. Fiecare din noi are, sau ar trebui să aibă câte unul sau mai multe astfel de sutiene şi sunt probabil cel mai des purtate.

sutien simplu hm
Sursă foto: H&M 

 

Sutienul fără bretele

În situaţia în care alegeţi să purtaţi un top sau o rochie fără bretele, purtarea unui sutien cu bretele e o alegere nu tocmai potrivită. Având totuşi nevoie de susţinere şi de un aspect uniform al sânilor, puteţi opta pentru un sutien fără bretele, care trebuie să se fixeze bine pe sâni şi trunchi, încât să nu riscaţi să alunece şi să expuneţi mai mult decât aţi fi dorit. Totuşi, acest tip de sutien nu reprezintă o soluţie pentru acelea dintre voi care sunt mai înzestrate, deoarece nu oferă suficientă susţinere.

sutien fara bretele
Sursă foto: H&M

 

Sutienul multifuncţional

Pentru a putea purta cu uşurinţă, fără ca cineva să vă poată vedea lenjeria, o bluză sau rochie cu spatele gol sau transparent, cu bretea pe un singur umăr sau în jurul gâtului, alegeţi un sutien multifuncţional. Acesta se prinde în partea inferioară a spatelui, poziţia bretelelor poate fi modificată şi îl puteţi ajusta în funcţie de necesităţi.

sutien multifunctional
Sursă foto: H&M

 

Sutienul decoltat

Dacă preferaţi rochiile şi bluzele cu decolteu adânc, purtarea unui sutien normal vă poate face să vă simţiţi expuse, iar situaţia ar fi aceeaşi şi dacă aţi alege să nu purtaţi deloc. Calea de mijloc o reprezintă sutienul cu un decolteu pe măsură, încât să nu poată fi zărit.

sutien decoltat
Sursă foto: H&M

 

Sutienul autoadeziv

O soluţie pentru rochiile de seară cu spatele gol sau o bluză fără bretele o reprezintă sutienul autoadeziv. Acesta se fixează pe sâni fără a fi vizibil pe spate, însă nu este potrivit a fi purtat de către femeile cu decolteul foarte generos, întrucât nu oferă susţinerea necesară.

sutien autoadeziv
Sursă foto: H&M

 

Sutienul balconette

Acest tip de lenjerie oferă un grad ridicat de susţinere, iar dacă este acoperit cu dantelă poate fi ideal pentru o seară în intimitate, deoarce nivelul de susţinere vine să compenseze lipsa de acoperire în partea superioară a pieptului. Astfel, sutienul ridică şi expune sânii, iar dantela care îl acoperă dă o notă de rafinament şi senzualitate. În culori vii, acest sutien poate fi purtat cu un top transparent, însă ţine de voi să găsiţi echilibrul între culori încât acest tip de outfit să fie unul reuşit.

sutien balconette
Sursă foto: H&M

 

Sutienul sport

Potrivit pentru pasionatele de exerciţii fizice, dar şi pentru cele cărora bretele unui sutien normal le alunecă de pe umeri, sutienul sport este similar cu o bustieră, însă păstrează liniile elegante ale unui sutien obişnuit. Cele două bretele se unesc pe spate într-una singură, împiedicând astfel alunecarea lor şi oferind un confort sporit.

sutien sport
Sursă foto: H&M

 

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment