Cum alegi rujul potrivit tenului

Există o multitudine de opțiuni când vine vorba de machiaj, iar rujul nu face excepție. Alegi un ruj roșu intens sau unul roz cu factor de hidratare? Această alegere se face în funcție de aspectul pe care ți-l dorești, de tipul de ten și de nivelul de hidratare al buzelor. Uite câteva trucuri care te vor ajuta să-ți alegi rujul potrivit.

Ruj sau gloss?
Luciul de buze dă strălucire buzelor, în comparație cu rujul. Acesta este conceput special pentru a părea umed, chiar și atunci când s-a uscat, și există mai multe modalități de a-l purta. Unele au particule strălucitoare și un aspect multi-tonal. Rujul nu dispune de strălucirea luciului de buze, arată mai sofisticat și este mai potrivit pentru birou sau o petrecere mai exclusivistă.

Cum-alegi-rujul-potrivitGândește-te la nuanța pielii
Trebuie să iei în considerare tonalitatea în care se încadrează pielea ta. Ar putea fi o nuanță mai rece -o piele mai albă- sau una caldă, cu tente roz și roșiatice. Celor cu pielea în tonalități reci li se potrivesc culorile puternice. Ferește-te de rujurile cu nuanțe albastre. Dacă, în schimb, pielea ta se încadrează în tonuri calde, ai putea încerca nuanțe corai și pastelate – aceste nuanțe au tendința de a face tonurile reci să pară mai pale.

Când porți machiaj
Dacă îți dorești un ruj pentru un anumit eveniment, atunci culorile îndrăznețe sunt demne de a fi luate în calcul. Cu toate acestea, când vine vorba de a purta rujul zilnic, la muncă sau la facultate, vrei să găsești unul mai calm și mai potrivit pentru culoarea naturală a pielii. Evită luciul de buze în timpul zilei pentru că iese în evidență prea tare.

Asortează rujul cu restul machiajului
Ce tip de fard de pleoape porți? Folosești ceva ce iese în evidență sau vrei să pari mai cuminte? Rujul va trebui să fie opusul machiajului ochilor, în cele mai multe cazuri. De exemplu, dacă alegi varianta de smokey eyes, redu tonalitatea rujului la nuanțe mai pale. Dacă vrei să aplici un machiaj pentru ochi luminoși, scoate buzele în evidență cu tonuri mai închise.

Potrivește rujul cu nuanța buzelor
Cea mai ușoară modalitate de a alege culoarea potrivită a rujului pentru tine este să te gândești la culoarea naturală a buzelor tale. Pornește de la asta în alegerea rujului, oscilând între un ruj cu una sau cu două tonalități mai închise, respectiv deschise, decât tonalitatea buzelor tale.

Stai de vorbă cu un expert în frumusețe
Multe persoane au prieteni care au făcut cursuri de frumusețe. Dacă nu, atunci vei reuși cu ușurință să găsești un specialist care te poate îndruma. Spune-i la ce culori de ruj te-ai gândit și întreabă-l care ți se potrivește cel mai bine în funcție de nuanța pielii.

Încearcă mai multe culori
Nu vei ști niciodată dacă ți se potrivește un ruj, în condițiile în care nu-l încerci înainte. De obicei, poți găsi mostre de ruj, care te ajută să-ți dai seama de diferite nuanțe și cât de bine se potrivesc acestea. Asigură-te că încerci rujurile în lumină naturală, pentru a-ți da seama dacă e o idee bună achiziționarea acestora.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment