Cum alegi rochia de domnişoară de onoare

domnisoara de onoare

De ce să ţii cont când alegi rochia de domnişoară de onoare

Că tot s-a deschis sezonul nunţilor, am decis să arunc o privire peste articolele pe acest subiect. Am constatat astfel că tot spaţiul virtual este plin cu sfaturi adesate viitoarelor mirese, menite să le ajute să găsească rochia potrivită pentru ziua cea mare. Ce facem însă cu domnişoarele de onoare? Ce fel de rochie ar trebui să aleagă şi de ce ar trebui să ţină cont?

Primul lucru care ar trebui menţionat este că, dacă vei fi domnişoară de onoare şi eşti în căutarea unei rochii, trebuie să ţii cont de luna în care se desfăşoară nunta, căci temperaturile din aprilie-mai nu sunt aceleaşi cu cele din iulie-august, şi mai trebuie să alegi o rochie care îţi accentuează toate calităţile şi îţi ascunde cât mai multe defecte.

Deşi nu face parte din tradiţia românească, ci mai degrabă din cea americană, unele mirese se oferă să cumpere rochia domnişoarei sau domnişoarelor de onoare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, şi e foarte probabil să fie aşa, dat fiind faptul că mirii au bugetul destul de restrâns în perioada pregătirilor, ai putea să ceri părerea viitoarei mirese în privinţa rochiei.

Culoarea rochiei de domnişoară de onoare

În ceea ce priveşte culoarea, ideal ar fi să te orientezi către pastel, dar dacă ai un ten foarte deschis ar fi mai indicate culorile aprinse, încearcă să eviţi negrul, iar dacă albul este nuanța care te-ar avantaja, discută cu viitoarea mireasă şi întreab-o ce părere are. Spun asta deoarece culoarea este unul din cele mai controversate subiecte din ultimul timp, când vine vorba de rochia domnişoarei de onoare, dar şi a altor invitaţi, deoarece sunt mirese care s-ar putea supăra dacă îţi alegi o rochie albă. Personal găsesc această pretenţie exagerată, atât timp cât rochia domnişoarei de onoare nu este mai extravagantă decât cea a miresei şi nu e similară cu o rochie de mireasă. Ca exemple pozitive le pot da aici pe Kate Middleton sau Beyonce, deoarece ambele au îmbrăcat domnişoarele de onoare în alb, iar asta nu le-a ştirbit din strălucirea de mirese, ba dimpotrivă chiar.

domnisoara de onoareAlege rochia în funcţie de corpul tău

Dacă nu eşti prea înaltă, şi mai ales dacă va fi cald în ziua cu pricina, axează-te pe rochiile scurte, însă nu până la genunchi, căci acelea ar putea accentua înăţimea mică, ci cu o palmă mai sus de genunchi. Totodată, dacă tu consideri că temperatura va fi una suportabilă sau că vei face faţă cu brio căldurii, poţi opta pentru o rochie lungă, însă trebuie să ai în vedere că în funcţie de rochie e posibil să fii nevoită să o modifici, altfel vei mătura calea invitaţilor în drumul tău. Atunci când înălţimea nu este o problemă, poţi să alegi liniştită ambele tipuri de lungimi, deoarece e probabil să arăţi bine în amândouă.

Dacă ai totuşi probleme cu silueta, încearcă să ascunzi ceea ce te dezavantajează prin culori mai închise în zonele respective, sau diferite tipuri de rochii. De exemplu, dacă ai ceva kilograme în plus, care se reflectă pe braţe şi în partea superioară a corpului, stai departe de bretele subţiri, de rochiile fără bretele, sau de materialele transparente ,căci problema ar putea fi evidenţiată. Poţi alege o rochie în două culori, având mânecile trei sferturi şi bustul din culori închise, în timp ce fusta rochiei poate fi de culoare deschisă, pentru a echilibra ţinuta.

Când alegi rochia de domnişoară de onoare, ţine mai puţin cont de ce este în trend şi mai mult de cum îţi stă ţie. O rochie tip empire poate foarte uşor să ascundă şoldurile late, însă poate să pună în dezavantaj femeile cu kilograme în plus pe abdomen, putând chiar să creeze impresia de sarcină.
În schimb, o rochie de tip A, care se aşează bine pe trunchi şi este evazată în partea de jos, ar putea avantaja fetele mai plinuţe, însă acest lucru mai depinde şi de croială şi detalii.

Dacă ai un corp cu forme generoase şi talie micuţă, ia în considerare rochia tip sirenă, căci aceea îţi poate pune cel mai bine în evidenţă frumuseţea.

Decenţă şi rafinament înainte de toate

Indiferent de tipul de rochie pe care îl alegi, încearcă să găseşti una care nu este plină de sclipici, pietre, paiete, mărgeluţe şi alte zorzoane, sau măcar nu toate laolaltă, căci nu vrei să apari ca o salată. Acelaşi lucru e valabil şi în privinţa acesoriilor: alege perle, bijuterii strălucitoare sau bijuterii viu colorate, nu o combinaţie din cele trei.

Fii decentă, mai ales că în calitate de domnişoară de onoare vei apărea în multe poze şi vei fi în prima linie în faţa preotului. Un decolteu exagerat sau fusta cât o palmă or fi potrivite pentru o noapte în club, însă la nuntă trebuie să aspiri către un aspect elegant, nu unul vulgar. Spun asta deoarece nu la puţine nunţi am văzut atât domnişoare de onoare cât şi alte invitate, care erau mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment